Google Stadia идва официално на 19-и ноември

Услугата за облачен гейминг на Google - Stadia, около която доста се шуми в технологичната сфера през последните месеци, официално ще дебютира на 19-и ноември. Това сподели Рик Остерлох на есенното събитие на компанията вчера. В отделен блогпост, публикуван по време на презентацията, Google добави, че сървъртите ще бъдат онлайн в 00:00 часа на 19-и, а услугата ще е налична осве в САЩ, в Канада, Великобритания, Ирландия, Франция, Германия, Италия, Испания, Холандия, Белгия, Дания, Швеция, Норвегия и Финландия.

Първоначално потребителите ще могат да се възползват само от Stadia Founder's Edition пакет за 129,99 долара, който беше достъпен за предварителна поръчка още от юни. Той включва Chromecast Ultra устройство, лимитирана серия Night Blue джойстик и два тримесечни абонамента за Stadia Pro. С тях геймърите ще имат достъп до библиотека от игри с до 4К резолюция при 60 кадъра за секунда и включен HDR и съраунд звук. След първите три месеца Stadia Pro ще струва по 9,99 долара на месец, а догодина Google ще пусне и Stadia Base. Този вариант на услугата няма да има месечна такса, а ще позволи да бъдат купувани отделни игри. Резолюцията е 1080p при 60 кадъра за секунда. Разбира се, отново е необходим джойстик, връзка с интернет и съвместим екран.
Можете да прочетете и по-подробния ни материал за Stadia, в който са описани подробностите, игрите, които ще се появят в началото, а също така има и демонстрационни клипове.

Колегите от PCWorld.com имаха възможност да тестват лично услугата, ето и техните впечатления.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.