Когато Rockstar Games обявиха миналата седмица, че Red Dead Redemption 2 идва за PC на 5-и ноември, студиото добави, че тази версия ще има редица подобрения. Сега, след като играта вече е налична за предварителни поръчки, Rockstar разкриха повече детайли за тези подобрения. Като начало, очаквайте поддръжка на 4K резолюция и HDR, както и многомониторни системи, широкоекранни режими и кадри за секунда над 30-те, запазени за конзолните версии.

И докато чакането от година беше леко неприятно за всички PC маниаци, сега всички ще могат да изстискат още от това прекрасно заглавие. HDR е много добър пример за това - когато RDR2 се появи за пръв път за PS4 и Xbox One, играчите забелязаха някои странни неща, свързани с HDR режима. Разследване на Digital Foundry разкри, че HDR режимът е почти безполезен в играта, а това беше поправено по-късно с 1.09 пача, излязъл през месец май.

Red Dead Redemption 2 за PC ще поддържа 4K и HDR

PC версията ще има и малки подобрения в графиката (всички скрийнове в тази статия са директно от PC версията без обработка). Според компанията, Red Dead Redemption 2 за PC ще включва рендване на елементите на по-далечни дистанции, което ще позволи на играчите да видят повече от света и да добият по-реалистично усещане за играта. Rockstar също твърдят, че светлините и сенките през деня и нощта изглеждат по-добре в PC версията. И накрая, флората ще изгледа по-реалистична, благодарение на нови текстури.

За да играете играта ще ви е необходимо минимум PC със следните характеристики:
Intel Core i5-2500K / AMD FX-6300
8GB RAM
Nvidia GTX 770 / AMD R9 280

За по-гладък и приятен гейминг Rockstar съветват да ползвате
Intel Core i7-4770K / AMD Ryzen 5 1500X CPU
12GB RAM
Nvidia GTX 1060 / AMD RX 480 GPU

Red Dead Redemption 2 за PC ще поддържа 4K и HDR

За да подкарате играта с гореспоменатата 4K резолюция при 60 кадъра за секунда и с включен HDR, най-вероятно ще ви трябва тежка артилерия - нещо от рода на RTX 2080 Super или Radeon RX 5700 XT по възможност от партньори - тоест стабилно овърклокнати. Независимо какво PC имате, ще са ви необходими и 150GB за инсталацията на самата игра. Играта ще върви и при по-стари операционни системи - като Windows 7, макар че Rockstar съветват да ползвате Win 10.