Независимото заглавие, което хвърля играчите в отворения свят на космическите изследвания и приключения, Outer Wilds ще бъде налично за PlayStation 4 след броени дни. Играта първоначално се роди като проект с групово финансиране и достигна до PC феновете през Epic Games Store, след което дебютира и за Xbox One. Действието се развива в звездна система, хваната в 22-минутна времева клопка.

Играчите трябва да изследват различните светове в различни периоди и да преминат през катаклизми и да станат свидетели на трансформации от глобален мащаб буквално всяка минута, за да разгадаят тайните на Outer Wilds. В официален блог пост, анонсиращ предстоящия дебют за PS4, Келси Райс (Mobius Digital) споделя, че всики тайни и случки в играта са от изключително значение и водят до мрежа от свързани мистерии (каквото и да значи това).

Нито една от загадките не е направена като пълнеж, а основната сила на играта е нейната история. Именно затова Райс съветва, ако искате да изиграете играта, да се пазите от геймплей видеа, в които могат да се появят спойлери. Като казахме видео, ето и един трейлър, в който гарантираме, че няма спойлери. Дебютът на играта за PS4 е на 15-и октомври.