PUBG добави междуплатформена игра за Playstation 4 и Xbox One

След като добави оръжия и герои от популярната поредица The Walking Dead в мобилната версия на играта, последният пач за конозолната версия на PlayerUnknown's Battlegrounds дава възможност играчи с Xbox One да се изправят срещу врагове с конзола Playstation 4. Колкото и да е символична подобна битка, тя няма нищо общо с враждата между двете конзоли - PUBG Corp. обещаха по-рано през месеца да добавят междуплатформена игра в популярната батъл роял пуцалка и точно това направиха.

Можете да изберете дали да включите опоненти от различна платформа или да продължите да играете в собствената си екосистема, като изберете опция от настройките на играта. Класациите ще показват играчи и от двете конзоли или само тези от конзолата, на която играете - отново по избор. До имената на играчите ще има малка Playstation или Xbox иконка, която да показва платформата, на която играят.
Има обаче и определени ограничения. Ако играете на PS4 и искате да се кооперирати с ваш приятел, който е на Xbox, все още няма подобна възможност в играта. PUBG Corp. планират да разширят междуплатформените опции, но не е ясно кога подобен режим ще е възможен.

PUBG се превръща в една от малкото игри, които позволяват междуплатформена игра на PS4 и Xbox One. Останалите са Fortnite, Rocket League, Dauntless, Paladins, Smite и Realm Royale. Call of Duty: Modern Warfare също ще позволява играчи с Xbox, PS и PC да играят заедно, когато дебютира следващия месец.

Ъпдейтът на PUBG добавя и нов показател - Survival Mastery. Той ще дава детайлна информация как отборът се е представил във всяка битка и ще дава определени награди за добрите умения за оцеляване. Можете да печелите точки опит в тази категория чрез лутване, битка, използване на определени предмети по време на бой и съживяване на паднал другар.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.