Sony сваля цените на Playstation Now

Playstation Now услугата на Sony получи доста сериозна отстъпка в цената. Днес компанията обяви, че абонаментната услуга, която дава достъп до над 700 заглавия, част от които ексклузивни за Playstation, получава почти двойно намаление. В Европа месечният абонамент ще струва €9,99, вместо 19,99, шест месеца ще са 24,99, а годишният абонамент е €59.99, вместо 99,99. Стрийминг услугат на Sony ще получи сериозна конкуренция от стартиращия следващия месец Google Stadia проект, както и от Apple Arcade, xCloud, EA Access и други подобни, което до голяма степен обяснява свалянето на цените.

Sony също продължава да разширява каталога с игри, които предлага за Now. Сред по-известните блокбастър заглавия, които днес компанията обяви, са Grand Theft Auto V, Uncharted 4: A Thief's End, inFamous Second Son и God of War. Тези игри ще бъдат налични за ограничен период от време - до 2-и януари 2020-а година. Sony обещава да представя нови игри всеки месец, които ще бъдат налични по подобна схема (което напомня на част от игрите в Playstation Plus).

За тези от вас, които не са запознати с услугата, Playstation Now позволява да бъдат стриймвани различни игри директно през конзолата или дори към компютър, както и да бъдат сваляни на диска на PS4. За съжаление, към момента тази услуга е налична само в 12 държави в Европа, а България не е сред тях. Да се надяваме, че Sony ще разширят списъка със страни и скоро ще можем да тестваме платформата.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.