Total War Saga: TROY e дело на българите от Creative Assembly

SEGA Europe обяви новото заглавие на Creative Assembly - Total War Saga: TROY™, стратегическа игра, която отразява една от най-великите истории, разказвани някога. Това е първото самостоятелно заглавие на софийското студио след придобиването на компанията от Creative Assembly през 2017 г.

Total War Saga: TROY е вдъхновена от епическата поема на Омир, Илиада. Действието проследява подвизите на едни от най-известните герои по време на късната бронзова епоха и по-конкретно събитията около Троянската война.

Чрез уникална от походово управление на кампанията и битки в реално време, характерни за Total War игрите, Troy изследва този легендарен конфликт както от гръцка, така и от троянска перспектива.

Total War Saga: TROY e дело на българите от Creative Assembly

В Troy геймърите ще имат възможност да управляват съдбата на Егейската цивилизация, да решават съдбата на териториите от митичните висини на Олимп до знойните земи на Анатолия. В техни ръце е изборът дали пресъздадат историята от Илиадата или да изковат своя собствена легенда. Играта проследява митовете и легендите в Омировия епос, опитвайки се да покаже реалните събития, които вероятно са ги вдъхновили.

Бойните полета ще затреперят под краката на известни воини като Ахил и Хектор, начело на неустрашими армии. И все пак, за да бъде покорен легендарният град Троя ще е необходимо много повече от сила. Геймърите ще трябва умело да боравят с ресурсите в бартерната икономика, да усвоят особеностите на дипломацията, както и да заслужат благосклонността на боговете.

С подкрепата на английското студио, софийският офис на Creative Assembly е водещ в разработването на играта. Местният екип отговаря за всички основни компоненти в нея, включително дизайн, история, герои, механики, арт, анимации и т.н.
още по темата

SEGA мести своя QA екип от Лондон в София

Компанията вече разполага с развойно зено у нас
12.10.2018 / 01:15

И ето как японският гейм гигант SEGA навлезе в България ...

SEGA инвестира в разрастването на водещия разработчик на игри Creative Assembly чрез придобиване на Софийското студио Crytek Black Sea, което вече се нарича Creative Assembly Sofia. Според новите собственици, то ще бъде „безценен актив, предвид множеството все още необявени заглавия, които са в процес на разработка“.
07.03.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.