Pokemon Masters достигна 10 милиона изтегляния за 4 дни

Изглежда хората още не са забравили манията Pokemon. Последната мобилна игра от серията - Pokemon Masters - е била изтеглена повече от 10 милиона пъти. Според разработчиците от DeNA това се е случило още през първите 4 дни от дебюта на играта. Това прави Pokemon Masters втората най-бързо растяща мобилна игра след Super Mario Run.

За сравнение - на Pokemon Go бяха необходими седем дни, за да постигне същия резултат (макар че, при нейния дебют, играта можеше да бъде сваляна само в САЩ, Австралия и Нова Зеландия). Когато Go стана достъпна глобално, за месец играта набра над 1 милиард изтегляния.
Въпросът е дали ще може Pokemon Masters да задържи инерцията и да достигне това магическо число. Което ще е трудно, имайки предвид какво предлагаше Pokemon Go - а именно, първи досег на потребителите с добавената реалност. Играта стана много популярна и заради механиката, която караше потребителите да излизат навън и да прекарват повече време в движение.

За разлика от Pokemon Go, Masters има доста по-конвенционален начин на игра. Като начало, няма нужда да излизате навън, за да започнете да играете. В Masters по-скоро трябва да се съсредоточите в тренировки на своите Pokemon зверове, за да ги изправите срещу опоненти във формат 3 срещу 3. Можете да изтеглите и пробвате Pokemon Masters от PlayStore.


още по темата

Кръстиха мутирал австралийски опосум Pikachu

Рядка генетична мутация му дава ярък златист цвят и е причина за необичайното име
03.12.2018 / 03:58

Япония възражда тамагочитата, но дали ще ги видим и другаде?

Интересното е, че „новите“ тамагочита, пуснати по случай 20-годишния юбилей от излизането на оригинала на световния пазар, всъщност са почти идентични с класическите версии, чак до черно-белия дисплей.
13.04.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.