Gearbox обяви Homeworld 3

Предишната игра от поредицата видя бял свят преди 16 години
Гейм разработчиците Gearbox Software и Blackbird Interactive стартираха краудфъндинг кампания с цел набиране на средства за разработване на официална трета част на триизмерната космическа стратегия Homeworld. Както подсказва името това е директно продължение на излязлата през 2003 г. Homeworld.

Въпросната кампания сама по себе си интересна, тъй като целта в нея бе да бъде събран 1 долар. Към момента на публикуването на новината събраните средства наближават 500 хил. долара, така че интерес от страна на феновете явно има

В описанието разработчиците поясняват, че проектът е много ранна фаза – от старта му са минали едва няколко месеца и нещата са на ниво подготовка. Междувременно целта на описаната кампания е не толкова събиране на средства, колкото въвличане на феновете в този процес.

"Това е шансът ви да ни кажете какво очаквате от Homeworld 3", пишат разработчиците. От там обещават също да споделят получените мнения и да покажат как те са повлияли на разработката. Очаквано, засега няма фиксирана дата за излизане от играта, но като ориентир се посочва 2022 г.Междувременно, ако искате да си припомните или да пробвате Homeworld или Homeworld 2, то вероятно най-удачно ще е да изиграете пуснатите през 2015 г. от Blackbird обновени версии на заглавията, носещи името Homeworld Remastered Collection.

Припомняме още, че през 2016 г. бял свят видя и играта Homeworld: Deserts of Kharak. Тя официално се води част от поредицата, но действието в нея не се развива в космоса, а на планетата, на която официално стартира сагата и хронологично я предшества.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.