За всички фенове на поредицата Yakuza има вълнуващи новини! На презентация в Токио, Ryu Ga Gotoku Studios и Sega разкриха детайли за новата Yakuza 7 - тя ще замени екшън базираната система за битки на предишните части с по-традиционна за японските RPG игри - походова система.

Скрийншот на официалния сайт на играта показва Kasuga и негови другарчета в битка. До портретите им се намират лентичките живот, а вляво можем да видим и поредицата, в която действат персонажите. В горната част са и различните действия, които играчите могат да избират, за съжаление японският ни не е достатъчно добър, за да преведем текста.

По-рано през годината разработчиците на играта обявиха, че основният герой в новата серия ще бъде Ichiban Kasuga, който поема след събитията от Yakuza 6, които пенсионираха любимия на всички гангстер Kazuma Kiryu. Друга разлика при седмата част е мястото, в което се развива действието - докато при останалите части то се развиваше в Кабукичо и Сотенбори - съмнителните квартали в Токио и Осака, в Yakuza 7 героят действа предимно в Йокохама.

От презентацията също стана ясно, че времевия интервал на Yakuza 7 ще бъде от 2000-а до 2019-а година. На официалния сайт на играта дори има бутон, който позволява да видите как ще изглежда Kasuga между тези години. Според Wall Street Journal екипът на Yakuza ще опита нещо ново в седмата игра, но ще се върне към добре познатия екшън стил на битки в следващите части.

Във вече изтрит пост в Twitter, Sega сподели, че играта ще излезе в Япония на 16-и януари 2020-а година и ще бъде ексклузивна за PS4. Китайската и корейската версия ще бъдат налични на същата дата, а европейската премиера ще се състои по-късно догодина.