Sega Genesis Mini разчита на носталгия и малък формфактор

През годините, конзолите на Sega получаваха доста интересни копия, клонинги и мини варианти, повечето от които обаче бяха доста зле, ако трябва да бъдем честни. Сега за пръв път имаме официално Genesis Mini - свеж опит на сцената на миниатюрните ретро конзоли (следвайки стъпките на Nintendo и Playstation).

Машината ще се появи официално на 19-и септември и ще струва 80 долара. Genesis Mini е напълно официален продукт на Sega, а не поредната лицензирана конзола, която да счупите от фрустрация. Софтуерът за конзолата е дело на групата M2 - експерти по емулация, които са известни с обсесивното си внимание към качеството. В Genesis Mini има 42 игри, които събират най-дорбто от 16-битовата ера и този път, за разлика от последния клон - Genesis Flashback HD от 2017-а - селекцията е добра.
.
Освен добрата селекция от заглавия, Genesis Mini разчита и на достоверност при пресъздаването на оригиналната Genesis. Всичко е копирано исторически достоверно (включително контрола на звука, слота за касети и разширителния слот), но в умален вариант, което добавят допълнителен позитивен дизайн фактор. Нито един от тези елементи не е функционален, но въпреки това е приятна изненада, че Sega са решили да инвестират толкова усилия в копирането на оригиналната конзола.
Интересна опция е превключването на езика на конзолата - опцията не само сменя езика, но и версиите на игрите. Ако например изберете Японски, името на конзолата става Mega Drive, а всички игри получават японския арт стил на обложките. Това важи и за европейските езици.

Няма инфо дали тази конзола ще се появи в Европа, но ако страдате от носталгия по 16-битовата ера и по-простите времена, в които трасирането на лъчи беше термин от военното дело, сигурно ще намерите начин да си набавите тази малка, сладка конзола.
още по темата

Ретро игрите вече няма да са размазани на чиповете Intel Ice Lake

Нов графичен драйвър поддържа цифрово мащабиране на игри с ниска резолюция
11.09.2019 / 01:05

Как да емулираме игри на Android

Много неща се случиха в сферата на гейминга през изминалите десетилетия. И все пак, за някои е огромно удоволствие да играят заглавия за Nintendo, Sega, Atari и PlayStation. В тази статия ще ви запознаем как да се насладите на ретро игри на модерно мобилно устройство.
01.12.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.