PC Building Simulator е доста особена игра, която симулира сглобяването на компютър. И докато до този момент играта беше налична за компютър (Inception!), вече можете да тренирате следващия си PC билд на Playstation 4, Xbox One и Switch. И преди да изпаднете в когнитивен дисонанс от факта, че ще строите компютър, използвайки конзола, PC Building Simulator е повече от това.

Играта има доста интересен режим, в който управлявате сервиза за компютри на чичо си. Разбира се, има и напълно свободен за игра режим, за да съберете компютъра на мечтите си, без да лежите в затвора за банков обир. PC Building Simulator включва доста лицензирани производители и може да послужи и като суха тренировка за реални билдове.

Играта се роди на сайта Itch.io - който събира проектите на различни независими разработчици. Скоро след това PC Building Simulator се появи в Early Access програмата на Steam и избухна като популярност и комерсиален успех с над 700 000 сваляния. Играта струва 20 долара в респективните магазини на различните конзоли.