Dota 2 и CS геймърите - най-тормозени онлайн

Видеоигрите безспорно са едно от най-разпространените забавления, но дори те имат тъмна страна. Скорошно проучване разкрива, че геймърите често са обект на тормоз и в някои случаи дори политическа и идеологическа пропаганда. Anti-Defamation League са пуснали първото по рода си проучване, според което 74% от играчите онлайн в някакъв момент са били обект на тормоз, а 65% от тях на физически заплахи.

Днес над 50% от населението на планетата играе игри под някаква форма, а индустрията се оценява на 152 милиарда долара. През последните години обаче видеоигрите еволюираха от прост начин за забавление вкъщи до сложни социални платформи и общества. Разбира се, не висчко е негативно - много играчи са получили позитивни емоции от тези платформи - 30% съобщават, че са се почувствали част от общност, а 13% са открили партньорите в живота си чрез онлайн игри.

За съжаление, както повечето онлайн платформи, онлайн геймингът е много удобен инструмент за психически тормоз. 44% от анкетираните казват, че са били залашвани с физическо насилие, а 34% са били следени. Проблемът добре се илюстрира от следващата инфографика, която показва най-популярните към момента игри и процентите на тормоз на фенбазата.

Dota 2 и CS геймърите - най-тормозени онлайн

© Statista


Dota 2 и CS са на върха, което не е особено изненадващо - мачовете в тези игри могат да станат доста разгорещени. По-интересното е, че дори в игра като Minecraft тормозът е на лице и макар тя да е на дъното на класацията, 52% са доста сериозен резултат.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.