Задава се втора Софийска нощ на игрите

Sofia Game Night се завръща през есента, крайният срок за кандидатстване за финансиране на събития е 1 септември
След успешното първо издание на Софийската нощ на игрите, която се проведе през ноември 2018 г., съвсем логично на хоризонта се задава нейно продължение. Кандидатстването за включване със събитие в програмата на Sofia Game Night е вече отворено и всеки, който има интерес (компании, студия, клубове, независими организации, геймъри, разработчици и артисти) може да се включи. Тази година за първи път Sofia Game Night предлага и възможност за финансиране с до 2000 лв. за реализиране на събития.

Sofia Game Night 2019 г. ще се проведе в събота, 2 ноември, и отново ще включи разнообразна програма с турнири, вечери на отворените врати, презетнации, уъркшопи, концерти, изложби, както и детска програма. Sofia Game Night ще бъде отново и домакин на изложението Games Made in BG, в което могат да се включат гейминг компании, студия и създатели на настолни игри от цялата страна, за да представят игрите си.

Срокът за кандидатстване за финансиране е до 1 септември, а за включване в програмата (без финансиране) – до 15 септември.

Sofia Game Night стартира като съвместна инициатива на Гьоте-институт България и Game Dev Summit. Събитието поставя фокус върху игрите в пълното им разнообразие – компютърни, настолни, аркадни, city treasure hunt, escape room, както и на софийската гейминг сцена.

Миналата есен Софийската нощ на игрите обедини 30 събития на над 20 локации в цяла София, хиляди посетители и много, много игри и добро настроение. Това беше Софийската нощ на игрите, която за първи път се проведе през ноември 2018 г.

В последните години София е един от най-бързо развиващите се гейминг хъбове в региона, отбелязват организаторите на събитието. С близо 50 големи, средни и малки гейминг компании и студия, с десетки клубове и фен-база от хиляди души игрите София е и една от най-вълнуващите гейминг дестинации в Европа.

От там имат амбицията да позиционират Sofia Game Night е не просто като допълнение към разнообразния гейминг живот в столицата, но и като инициатива, която подкрепя местната професионална общност, изследва социалните, политически и образователни аспекти на игрите и среща геймъри и онези, които дори не подозират за необятния свят на игрите.
още по темата

Sofia Game Night се завръща тази събота

Второто издание на Софийската нощ на игрите предстои 2 ноември
28.10.2019 / 05:31

Двойно повече събития на тазгодишното издание на Sofia Game Night

Организаторите обещават над 35 локации да отворят врати с интригуваща програма
08.10.2019 / 10:52

Създатели на игри ще могат да покажат безплатно продуктите си на Sofia Game Night

Goethe institute и Game Dev Summit предоставят безплатен щанд на български създадели на компютърни и настолни игри
07.10.2019 / 12:10
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.