Еsports Balkan League идва това лято по Gametoon HD

Българският отбор Random 5 е сред 8-те, които ще се състезават за 40 000 евро
SPI International FilmBox са придобили ексклузивните телевизионни и дигитални права за Esports Balkan League (EBL), първото професионално състезание за е-спортове, в което 8-те най-добри отбора от 10 европейски страни се състезават в League of Legends турнир за шампионската титла. Състезанието ще се излъчва ексклузивно по канала Gametoon HD, където могат да го проследят и българските зрители.

Gametoon HD е световен развлекателен канал за гейминг и е-спортове с фокус върху поколението Y. Каналът е добре познат в геймърския свят и предлага уникално изживяване на зрителите си, както и изцяло собствено съдържание и събития като Stream Nation и eSports турнири. Достъпен е в световен мащаб на английски език, а скоро предстои да се излъчва и на полски.

"С огромно удоволствие съобщавам, че каналът Gametoon HD e единственият разпространител на EBL (League of Legends) най-голямото регионално състезание по онлайн спортове – коментира Реви Беншошан, директор "Придобивания" в SPI International. – Комбинацията между канала и турнира е много подходяща, защото SPI, една от най-конкурентните медийни компании в света, подписа споразумение с Fortuna Esports, виден играч в сферата на мениджмънта на спортни събития. Това лято Gametoon HD е единственият канал в световен мащаб, по който зрителите могат да гледат Esports Balkan League (League of Legends)."

Еsports Balkan League идва това лято по Gametoon HD

Турнирът EBL (League of Legends) ще се излъчва на живо всеки понеделник и четвъртък навсякъде по света до финалите на 24-ти август между 19:00 ч. и 23:00 ч. В пети сезон на EBL участват десет държави: Сърбия, Хърватия, Унгария, Румъния, България, Босна и Херцеговина, Северна Македония, Словения, Черна гора и Албания. Между 8-те състезаващи се отбора е миналогодишният победител – Random 5 от България, както и други претенденти като Crvena Zvezda, ASUS, LevelUp, X25, Upper Echelon, The Plan and WiLD.

"Вълнуваме се за партньорството си със SPI International Filmbox, защото през своя пети сезон Esports Balkan League ще бъде достъпна за още по-широка публика чрез Gametoon HD през предстоящия пети сезон – сподели Михайло Йованович - Джарил, създател и главен изпълнителен директор на Fortuna Esports. – Нашият регион е дом на много страхотни, талантливи геймъри и нашата мисия е хората да научат за тях. Това партньорство цели точно това."

League of Legends е онлайн арена за битки, в която участват няколко играчи и се счита за най-разпространената видео игра в света (над 100 милиона изиграни игри всеки месец). EBL е една от 13-е европейски лиги и е официално спонсорирана от Riot Games екипът, който работи върху League of Legends.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.