Microsoft вече даде доста сериозни намеци на потребителите на по-стари версии на Windows, че е време да обновят системите си. Поредният ход на компанията е да премахне онлайн забавленията - бордовите игри и игрите с карти, които много потребители обичат. Microsoft ще затвори сървърите на няколко онлайн игри в Windows 7 и по-ранни версии, вкючително дама, шах, различни пасианси, Reversi и MSN Go. Кога потребителите ще загубят достъп зависи от конкретната версия на Windows, с която разполагат.

Първите, които ще бъдат лишени от онлайн забава, ще са потребителите на Windows XP и Windows ME. При тях игрите ще спрат да работят на 31-и юли - само след две седмици. Windows 7 получава малка отсрочка - тази функционалност ще работи до 22-и януари 2020-а година в тази операционна система - около седмица след като Microsoft прекратява официалната поддръжка на Windows 7.

Разбира се, има уеб базирани еквиваленти на всички тези игри, така че положението не е толкова драматично за всички почитатели на онлайн таблата. Microsoft обаче със сигурност ще бъдат по-щастливи, ако всички преминат към Windows 10, където тези игри все още работят и ще работят в обозримото бъдеще.