Amazon разработва и игра "Властелинът на пръстените"

Преди време компанията обеща на феновете на Толкин сериал, но все още не е ясно кога може да бъде очакван той и какво ще представлява
Феновете на "Властелинът на пръстените" търпеливо очакват отдавна обещания от Amazon сериал. Въпреки че все още въобще не е ясно кога той ще се появи на белия свят, кой ще участва в него и какво точно ще бъде във фокуса като сценария, компанията има новини свързани с хитовата история на Толкин. Днес, от Amazon Game Studios обявиха, че работят върху масова онлайн мултиплеър игра "Властелинът на пръстените".

Според студиото играта не е свързана със сериала, но ще има поне едно ключово сходство. Amazon, разбира се, не разкриват все още много подробности около сериала, който обмислят да прави, но към момента знаем все пак, че действието ще се развива през Втората епоха, предшестваща съвремието в най-известните романи на Толкин. Според Athlon Games пък действието в играта ще се развива "много време преди събитията, описани във "Властелинът на пръстените". Вероятно Amazon Game Studios са избрали този подход, за да разграничат своето заглавие от The Lord of the Rings Online, вече съществуваща масова онлайн мултиплеър игра. Не знаем дали и в двата продукта, в които са замесени Amazon, случайно са избрали Втората епоха за сцена на действието си, но ще е интересно да видим как екипите ще подходят към това значително по-малко познато за феновете време.

В този си проект Amazon Game Studios си партнира с компанията за компютърни игри Leyou. Миналата есен, притежаваните от Leyou Athlon Games обявиха, че са постигнали споразумение с Middle-earth Enterprises, държаща правата на двете най-известни книги на Толкин - за разработване на видеоигра "Властелинът на пръстените". Още тогава от Athlon Games обявиха, че ще работят в партньорство с някой, но не казаха кой ще е той.

Вече знаем, че достъпът до играта ще е свободен, но, за съжаление, нямаме никаква идея кога ще се появи тя. Дори не знаем кое ще се появи по-рано – играта или сериалът.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.