E3 2019: Final Fantasy VII Remake излиза официално на 3-и март, 2020-а

След години на несигурност и дълго чакане в мрака на неизвестността, феновете на японските RPG и класиката Final Fantasy VII най-сетне имат твърда дебютна дата за римейка, който SquareEnix готви от известно време. Официално заглавието ще се появи на чудесната дата 3-и март, 2020-а година. Новините бяха споделени малко преди изложението E3, по време на симфоничен концерт с музика от играта A Symphonic Reunion в Лос Анжелис.

През далечната 2005-а година беше показано техническо демо за Playstation 3, в което бяха обработени първите няколко сцени от FFVII и това подлуди феновете. Последваха множество петиции, подписани от милиони геймъри с желание да бъде направен пълен римейк на играта за съвременна конзола. Десет години по-късно, по време на Е3 2015-а новините за римейка станаха официални, но оттогава информацията за това как се движат нещата, е оскъдна.

От последния трейлър, който се завъртя в Twitter и наличието единствено на логото на PS4, можем да отсъдим, че играта ще е ексклузивна за конзолата на Sony, поне в началото.

още по темата

Как музиката се освободи от оковите на домашната уредба

Когато Sony представи първия си уолкмен през 1979 г., това беше първата стъпка към освобождаването на меломаните от редица ограничения
02.07.2019 / 09:21
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.