E3 2019: Final Fantasy VII Remake излиза официално на 3-и март, 2020-а

След години на несигурност и дълго чакане в мрака на неизвестността, феновете на японските RPG и класиката Final Fantasy VII най-сетне имат твърда дебютна дата за римейка, който SquareEnix готви от известно време. Официално заглавието ще се появи на чудесната дата 3-и март, 2020-а година. Новините бяха споделени малко преди изложението E3, по време на симфоничен концерт с музика от играта A Symphonic Reunion в Лос Анжелис.

През далечната 2005-а година беше показано техническо демо за Playstation 3, в което бяха обработени първите няколко сцени от FFVII и това подлуди феновете. Последваха множество петиции, подписани от милиони геймъри с желание да бъде направен пълен римейк на играта за съвременна конзола. Десет години по-късно, по време на Е3 2015-а новините за римейка станаха официални, но оттогава информацията за това как се движат нещата, е оскъдна.

От последния трейлър, който се завъртя в Twitter и наличието единствено на логото на PS4, можем да отсъдим, че играта ще е ексклузивна за конзолата на Sony, поне в началото.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.