Minecraft Earth е мобилна игра с добавена реалност

Ако някога сте си мечтали да има версия на Pokemon Go с по-малко покемони и повече крийпъри, Microsoft скоро ще има точната за вас игра. Това лято ще се появи първата ограничена бета на Minecraft Earth - която ще пренесе мобовете от популярната сендбокс игра в реалния свят с помощта на добавената реалност (AR).

Играта е по-скоро адаптация на класическия Minecraft, но ползва същия Bedrock енджин като оригинала. По подобие на Pokemon Go и предстоящата Harry Potter: Wizards Unite, Minecraft Earth не е игра, която можете да играете от комфорта на дивана си.


Ще трябва да изследвате квартала физически, а на екрана на смартфона ще откриете познатите герои от Minecraft, заедно с различни елементи от играта, които трябва да съберете, за да попълните строежите си. Създателите на играта казват, че тя ще включва и елементи от реалния свят - например играчите ще могат да секат дървета виртуално, за да си набавят материали или да ловят риба в истински езера.

Minecraft Earth е мобилна игра с добавена реалност

© Microsoft


В Minecraft Earth ще има и кооперативен режим, който ще изправя няколко играчи в битка срещу агресивни мобове и опит за оцеляване. За да реализира всичко това, Microsoft се е обърнала към екипа, който е разработил очилата Hololens. Разработчиците са направили специален алгоритъм, който използва реални обекти за отправна точка при поставянето на виртуални - например строеж на Minecraft къща върху бетонна площадка или поляна в реалния свят.

За да имате шанс да опитате затворената бета това лято, трябва да се регистрирате и да притежавате Android или iOS устройство, както и Microsoft акаунт.

още по темата

Потребителите на YouTube вече могат да пробват гримове онлайн

Новата функционалност с добавена реалност ще бъде пусната още през лятото
19.06.2019 / 04:55

Най-накрая ще може да пазарувате и през мобилните приложения на IKEA

Това е част от новата стратегия на компанията за повече дигитална търговия
28.05.2019 / 10:33
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.