Хакер подкара Xbox емулатор на Nintendo Switch

Voxel9 разработва игри като хоби и се самоопределя като Xbox фен - което може да обясни последното видео в YouTube от този потребител. В него ентусиастът успява да зареди Xbox емулатора XQEMU в портативната конзола Nintendo Switch и дори да поиграе няколко игри, включително оригиналното Halo.

Видеото започва с компилиране на кода на емулатора, след което на екрана на Switch се появява интро анимацията от дебютната конзола на Microsoft. Следва бърз тур в основното меню, от което Voxel9 намира Halo: Combat Evolved, създава нов сейв файл и стартира играта. Емулацията е доста далеч от това, което бихме нарекли плавна, а фреймовете са в ниските стойности, но играта не забива.

Voxel9 показва и Jet Set Radio Future от 2002-а година, която върви на Switch по същата методика. Тази игра е екслузивна за Xbox и никога не е била портвана към други конзоли. Дори програмата на Xbox за обратна съвместимост не я поддържа. Тя обаче върви толкова бавно емулирана, че Vortex9 трябва да ускори YouTube видеото 4х, за да симулира как би изглеждал нормален геймплей.


още по темата

Nintendo пуска два нови модела Switch това лято?

Едното устройство се очаква да бъде с акцент върху преносимостта и по-ниската цена, а другото - да се конкурира в премиум сегмента
25.03.2019 / 03:46

Как да емулираме игри на Android

Много неща се случиха в сферата на гейминга през изминалите десетилетия. И все пак, за някои е огромно удоволствие да играят заглавия за Nintendo, Sega, Atari и PlayStation. В тази статия ще ви запознаем как да се насладите на ретро игри на модерно мобилно устройство.
01.12.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.