Apex Legends – съвети и трикове (част 3)

Само преди броени дни Respawn Entertainment обещаха дълга и ползотворна поддръжка на Apex Legends, но в резултат, избутвайки плановете за още Titanfall игри. Вярно е, че интереса към играта в Twitch спада, особено след противоречивия първи сезон, но когато в дебютния си месец правиш близо 100 милиона долара (от безплатна игра), перспективата е ясна. Затова и след първа и втора част на своеобразният ни гид към Apex Legends, продължаваме със

Битките
- Както е в повечето Battle Royale заглавия, играчите първо биват повалени (на четири крака), след което могат индивидуално да бъдат елиминирани или всички убити при повалянето и на последния човек от отбора. За това нещо, отново има специфичен, разпознаваем звук, както и специална реплика при избиването на цял отряд.

- Обикновено можете да се възползвате от повалените играчи, за да разберете дали останалите от противниковия отбор са в непосредствена близост. Но имайте предвид, че има един рядък предмет, който позволява самовъзкресяване и няма как да знаете дали всъщност, не ви примамват.

Apex Legends – съвети и трикове (част 3)


- И отново, както е и в другите игри от жанра, гледайте да игнорирате повалените противници, особено ако останалите от екипа са живи и представляващи заплаха. Новаците се фокусират да довършат повален противник, който нищо не може да им направи, тотално забравяйки за останалите.

- В тази игра рядко остава време за ултимативните умения – може би известен минус за Apex Legends е, че битките са толкова скоростни, че ултиматите остават на заден план. Не само, че се пускат прекалено бавно за средната скорост на боя, но и са очевадни за противника – кога и къде ще ударят. Използвайте ги само в най-краен случай, наистина.

- Може би ви е направило впечатление, че гранатите се екипират с един бутон, но се хвърлят с друг бутон – в резултат, гранатите по-скоро се използват за определен момент или с подготвена стратегия, отколкото в паник ситуации.

Apex Legends – съвети и трикове (част 3)


- За разлика от игри, като Call of Duty, където куршумите удрят директно и на момента, в Apex Legends има понятия, като "скорост на куршума", "полет на куршума" и "траектория на куршума". Затова и трябва да имате предвид неща от рода на разстояние до противника, дали противника се движи и т.н.

- Повечето от оптиките позволяват приближаване при прицелване – това става с Left Shift на PC и L на контролера.

Екипировката
- Когато вземете оръжие, то винаги ще бъде с пълен пълнител – така че, дори останалите да са обрали амунициите наоколо, смяната на оръжието, ще ви даде възможност за разплата.

- Спрямо вида на амунициите, оръжията са разделени на цветове – в долния десен ъгъл на HUD-а се вижда какви муниции да използвате.

- Прибирайте плячката със скоростта на светлината – всичко, което правите в тази игра трябва да е бързо и колкото по-бързи ставате с практиката, толкова по-добри ще сте. Казваме това, защото точно при обиране на плячката се губи време в разсъждения и разглеждане, а това ви прави уязвими за противника. С времето трябва да се научите да разпознавате малките прозорчета на екипировката и само с периферията да регистрирате кое можете да екипирате, кое да размените и кое изобщо да не вдигате.

Apex Legends – съвети и трикове (част 3)


- За разлика от PUBG, където има момент на колебание коя каска е по-разбита, при Apex Legends, както Shields, така и Helmets са на макс при взимането им от противника.

- Кутията на поваления враг (или death box-a) носи цветова сигнатура спрямо качеството на екипировката вътре. Така че, ако убиете противник с топ предмети (златиста раница), тяхната кутия ще свети в златист цвят, докато някой не я прибере. Когато приключите сражение, оглеждайте се основно за лилави и златисти кутии – там са най-ценните предмети.

- Златистата плячка има абсолютно същите статистики като лилавата (предния тиър) – разликата идва от специалния бонус, като златната броня, която напълно регенерира щита ви, ако използвате завършващ удар върху противник.

Apex Legends – съвети и трикове (част 3)


- Давайте ултимативните си ускорители на медичката (Lifeline), за да може да вика по-често пратки с провизии. В определени моменти по този начин издавате позицията си, но с добра екипировка, ще сте готови за всяко предизвикателство.

- Екипировката се закача автоматично към оръжията, ако е възможно – ако може да се закачи и за двете, тогава по подразбиране отива там, където има свободен слот; ако и в двата случая има свободен слот, ще се закачи към това, което носите в момента. В екрана с инвентара можете да разменяте екипировката.

- Екипировка и амуниции, които не могат да бъдат използвани с нищо, което вече сте екипирали, ще имат червено кръстче в инвентара – освен, ако не са редки, по-добре ги изхвърляйте и освобождавайте място за нещо по-полезно.

Apex Legends – съвети и трикове (част 3)


Следва продължение
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.