Apex Legends – съвети и трикове (част 2)

Apex Legends продължава да завзема позиции на Battle Royale сцената и сякаш няма какво да спре новата игра от това да превземе трона на Fortnite. А ние ще продължим темата от преди няколко седмици, давайки ви ценни съвети и трикове за това как да сте по-добри в играта.

Придвижване и околона среда

- Ако се качите прекалено високо, ще излезете извън рамките – можете да се приземите върху всичко, което виждате, но имайте предвид, че на определена височина, ще получите съобщението "Return to play area" заедно с таймер да го направите. Макар да разполагате със секунди, можете хитро да използвате времето за стелт препозициониране.

- Плъзгащ скок можете да направите навсякъде; ползвайте го. Това е идентично на винаги-подскачайте-съвета на топ играчите в PUBG, Blackout и Fortnite, но плъзгането, което ви кара да се движите по-бързо отколкото чрез спринтиране, ви превръща в същински трудна мишена за улучване.

- Спрямо горното има един допълнителен трик – скачайте в края на плъзгането, за да продължите да се плъзгате със същата скорост още по-дълго докато сте във въздуха, след това спринт, плъзгане, повтаряте.

Apex Legends – съвети и трикове (част 2)

- Възможно е да се плъзгате през цялото време, ако се спускате от хълм (независимо колко висок). Винаги имайте предвид хълмовете, независимо дали са малки или големи, тъй като представляват страхотно скоростно преимущество.

- Ако трябва да преодолеете по-голяма дистанция или имате нужда от препозициониране, направете го като скриете оръжието си (3 на РС, задържате Y при Xbox или задържате триъгълника на PS4); така ще се движите осезаемо по-бързо.

- В Apex Legends няма залягане, единствено приклякане. Имайте го предвид, ако сте решили да се правите на "кашон".

Битките

- Стигне ли се до кютек, в Apex Legends всичко е въпрос на отборна игра – стоите близо един до друг, използвайте разумно Ping системата за комуникация и мислете как бихте се справили с дадена ситуация тримата заедно, а не един по един.

Apex Legends – съвети и трикове (част 2)


- Не забравяйте да използвате Tactical умението (Q – PC / LB – Xbox / L1 – PS4) колкото се може по-редовно. Дори димната граната на Bangalore може да се окаже в даден момент повратния ход за битката.

- И още един трик тясно свързан с уменията на героите: Pathfinder може да използва умението си с куката, за да придърпва враговете към себе си.

- Плъзгането и скачането е чудесно в битка; простото подскачане нагоре-надолу, не е. Това не е Fortnite и по време на престрелка няма да ви свърши нищо полезно.

- Екзекуциите са страхотни, но ви превръщат в безпомощна мишена – завършващите удари се отключват от магазина на играта или от луут боксове. Но имайте предвид, че стартирате ли екзекуция (при повален враг се появява бутон за потвърждение), докато не се изпълни анимацията не можете да правите нищо друго, а за враговете ще сте видими и уязвими.

Apex Legends – съвети и трикове (част 2)


- От друга страна (на горното), в някои специфични моменти, екзекуциите могат да работят и във ваша ползва – получавате безплатен, пълен заряд на щита, но само ако сте екипирали легендарният щит.

- Поначало бързото движение в Apex Legends прави хедшотите почти невъзможни – по-ефективно е да се целите в гръдния кош и горната част на тялото, отколкото да рискувате с директен изстрел в десетката. Shroud – в момента един от най-добрите в света на Apex Legends – както и повечето про-играчи, силно препоръчват да избягвате директните хедшоти.

- Пораженията се отбелязват с различни цветове – цифрите при хедшот са златисти, тези нанесени в тялото или са с цвета на щита (лилав, син или бял) или червени, ако противниковият щит е свален. От менюто е възможно да се нагласят при какви условия да се появяват тези цифри.

- Вражеските щитове издават спецфичен и конкретен звук при разбиване – добре е да комуникирате със съотборниците си този тип информация, ако няма да можете лично да довършите противника.

Apex Legends – съвети и трикове (част 2)


Следва продължение...
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.