Пач за противоречивото заглавие на BioWare - Anthem, пуснат във вторник, подобрява производителността на играта и добавя нови функционалности. Обновлението включва поддръжка на DLSS (Deep learning super sampling) технологията на NVIDIA, както и за Highlights. Bio твърдят, че играчите ще получат до 40% скок в производителността с помощта на DLSS. Технологията използва AI алгоритми, за да решава в реално време кои сцени се нуждаят от рендване и допълнителни ефекти и кои - не.

NVIDIA Highlights е другата голяма добавка в обновлението - с нейна помощ играчите ще могат да правят скрийншоти и да записват клипове автоматично при изпълнението на определени условия в играта - например откриването на Tomb of the Legionairres или побеждаването на особено сложен бос.

Играчите ще имат възможност също да преиграват някои мисии на много по висока трудност, а ще има и нови мисии, които ще могат да бъдат играни неограничен брой пъти. Новият пач също поправя редица бъгове, като досадния екран, който се появява при зареждане на конфигурацията на Javelin костюма в The Forge.

Не е ясно дали този пач е резултат от многобройните оплаквания на гейминг обществото от бъгове, зле конфигурирана система за награди при различните трудности и забиване на конзоли. Anthem беше силно критикувана заради незавършения си вид въпреки повече от шестте години разработка, както и различни практики на BioWare и EA, сред които банването на играчи, открили пропуски и бъгове в играта.