Apple стартира абонаментни услуги за игри и за списания

Ексклузивни игри и изгоден достъп до "печатни" издания
Услуга, даваща достъп до игри на базата на абонамент обяви Apple. Тя се казва Apple Arcade и ще бъде стартирана през есента на настоящата година в над 150 страни на все още необявена месечна такса.

Потребителят ще има достъп до игрите през iPhone, iPad, Mac и Apple TV. Налице ще е и възможност за "миграция" между платформите. Например започната гейминг сесия на телевизора или компютъра в къщи може да бъде продължена на мобилно устройство в автобуса.

В портфолиото от заглавия ще присъстват продукти на легенди от индустрията като Хиронобу Сакагучи, Кен Уонг и Уил Райт, както и едри студия и независими разработчици. Споменават се компании като Annapurna Interactive, Bossa Studios, Cartoon Network, Finji, Giant Squid, Klei Entertainment, Konami, LEGO, Mistwalker Corporation, SEGA и Snowman.

От Apple подчертават, че съдържанието на Arcade ще бъде уникално – игрите от него няма да бъдат достъпни на конкурентни платформи. В началото услугата ще дава достъп до стотина ексклузивни заглавия, като занапред бройката им ще се увеличава.

Важен момент е, че в игрите няма да има реклами и те ще идват с цялото си съдържание, т.е. без микротранзакции и др. подобни модели. Всичките заглавия в каталога ще бъдат пълни версии.

Apple стартира абонаментни услуги за игри и за списания

Освен това компанията стартира и разширена версия на своята новинарска услуга News. Новата Apple News+ дава достъп до електронни версии на периодични издания на базата на абонамент.

В каталога ѝ са налице над 300 издания, включително Vogue, National Geographic Magazine, People, ELLE, The Wall Street Journal и Los Angeles Times. Месечната такса е 10 долара и за тази сума потребителят получава достъп както до най-прясното съдържание, така и до стари броеве.

Изданията за News+ ще идват с анимирани корици и висококачествени фотографии. Интерфейсът и типографията пък ще бъдат оптимизирани за iPhone, iPad и Mac.

От Engadget са изчислили, че сумата от годишните абонаменти за всичките 300 издания по обичайния начин би излязъл на потребителя около 8 хил. долара. Онлайн услугата струва 120 долара годишно, т.е. предложението наистина е изгодно.

Засега News+ ще работи само в САЩ и Канада, а по-късно към тях ще бъдат добавени Австралия и Великобритания.
още по темата

Google тества услуга за абонаментен достъп до платени приложения

Pay Pass ще дава достъп до услуги игри срещу месечна такса
02.08.2019 / 03:18

Официално: Apple се отказа от безжичното зарядно AirPower

Моделът Galaxy S10 5G се очаква да се появи на пазара до дни
01.04.2019 / 05:44

Microsoft подготвя Xbox без оптично устройство

Конзолата ще е по-евтина от Xbox One S, поддържаща Blue-ray
22.03.2019 / 12:13
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.