Nintendo пуска два нови модела Switch това лято?

Едното устройство се очаква да бъде с акцент върху преносимостта и по-ниската цена, а другото - да се конкурира в премиум сегмента
Nintendo може да пусне два нови модела на Switch това лято, съобщава Wall Street Journal (WSJ). Вече се появи информация, че вероятно единият ще бъде по-малък и евтин, с акцент върху преносимостта. Освен това обаче, се очаква Nintendo да пусне и Switch от по-висок клас, насочен към по-сериозни геймъри, който да конкурира PS4 на Sony и Xbox One на Microsoft. Въпреки всичко, WSJ твърди, че новият премиум модел на компанията няма да е толкова мощен, колкото конкурентните конзоли.

Според източниците на WSJ, които са свързани с доставчици на части и имат достъп до прототипа, Nintendo ще премахне малко използваните вибрации на HD Rumble контролера и някои други функции, за да могат по този начин да намалят и разходите си.

И Sony, и Microsoft вече пуснаха няколко версии на PS4 и Xbox One, които включваха както модели от висок клас, така и такива с по-слаби параметри, с цел да запазят нивата на продажбите си. Резултатът до голяма степен беше положителен. Дори към момента, Switch е голям хит на пазара с 32 милиона продадени конзоли, въпреки че Nintendo наскоро преразгледа последните си фискални прогнози за продажбите от 20 на 17 милиона. Затова и е много вероятно ходът с новите модели да е свързан именно с целта на компанията да се върне на по-рано прогнозираните нива.

В същото време Nintendo няма да иска да изостане и в производството на следващото поколение конзоли. Никак не е изключено Microsoft и Sony в скоро време да пуснат нови модели, като и двата технологични гиганта са с едни гърди пред японската компания към днешна дата. С пускането на обновените модели Switch, които поддържат и широк набор от нови игри, Nintendo ще скъси част от това изоставане и ще се приближи до конкурентите си.

Първоначално, новата, по-евтина версия на Switch се очакваше да бъде изцяло портативна, без допълнителна станция за зареждане. Без да разкриват каквито и да било подробности обаче, доставчиците коментират пред WSJ, че тази информация не е съвсем точна.
още по темата

Mario Kart Tour идва във вашия телефон след месец

Дългоочакваната версия за Android и iOS ще има първата си бета версия на 22-и май
26.04.2019 / 12:08

Sony разкри първи подробности за PlayStation 5

Конзолата ще получи хардуер от AMD и SSD от ново поколение
17.04.2019 / 04:14
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.