Crytek показа RTX графика на видеокарта на AMD

Raytracing в реално време без RTX хардуер
Разработчикът Crytek, стоящ за хитовата поредица Crysis, публикува демонстрационно видео с трасиране на светлинни лъчи в реално време. Чрез него компанията иска да покаже своя технология, способна за върви на видеокарти от среден клас както от Nvidia, така и AMD.

За целта клипчето, носещо името Neon Noir, върви не на "специализиран" RTX хардуер, а на Radeon RX Vega 56 (долу). Видеото е създадено с помощта на Cryengine и показва засега експериментални функции, които ще бъдат добавени в петото издание на енджина.

От Crytek допълват, че осветлението в демото е базирано на Total Illumination технологията, присъстваща в Cryengine и именно това му позволява да върви и на хардуер от среден клас. Занапред се очакват оптимизации и за видеокарти от последно поколение и приложно-програмни интефейси като Vulkan и DirectX 12.

Междувременно навлизането на игри с графика, включваща трасиране на светлинни лъчи в реално време (raytracing) е мудно тъй като, за да могат геймърите да се насладят на такава визия те трябва да разполагат със скъпа GeForce RTX видеокарта. Последният видеочип на AMD пък, Radeon VII, не предлага специализрани RTX ядра, което вероятно ще забави допълнително масовото навлизане на технологията.


още по темата

AMD представи официално второто поколение Ryzen PRO и Athlon PRO мобилни CPU

Те са предназначени да осигурят на бизнес потребителите ефективна производителност, сигурност и надеждност
08.04.2019 / 04:15

Реалистична светлина променя до неузнаваемост Minecraft

Minecraft може да бъде красив
03.04.2019 / 11:57

Видеочипът AMD Navi 20 може да поддържа трасиране на светлинни лъчи

Картите с него може изпреварят по производителност GeForce RTX 2080 Ti
02.04.2019 / 02:28

Shadow of the Tomb Rider най-после получи поддръжка на RTX

По-добре късно отколкото никога
20.03.2019 / 02:46
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.