Всички фенове на закачливата RPG пуцалка Borderlands могат да изпадат в див възторг, защото скоро ще получат истинското продължение (не поредния pre-sequel), което заслужават. Gearbox публикуваха тийзър в своя Twitter акаинт, който намеква за представянето на Borderlands 3 на предстоящото събитие PAX East на 28-и март.

В тизъра не се споменава нищо за играта, но причини за съмнение няма, защото комбинацията от типичния арт стил и цифрата 3, говори достатъчно. През последните месеци имаше и различни подсказки какво ще включва третата част на играта. Ранди Пичфорд от Gearbox демонстрира Unreal 4 енджин технология, предназначена за "следваща Borderlands игра" на GDC през 2017-а година. Въпросното демо показа, че визуално следващата версия на играта няма да се различава много от предшествениците си, макар че ще бъде малко по-красива.

Остава въпросът дали геймплеят ще получи някакви промени, доработки и/или ще бъде изцяло нов. Borderlands остава един от иновативните хибриди между 3D шутър и RPG и ще е интересно да видим какво са ни приготвили от Gearbox за третата част. Чакаме 28-и март с нетърпение.