AMD с демонстрация на FreeSync 2

Приложението "тежи" 5,4GB и не е предвидено да бъде бенчмарк
AMD публикува специално приложение, демонстриращо възможностите на FreeSync 2 – технологията на компанията за елиминиране накъсването на образа заради различните честоти на подаваните от видеокартата кадри и опресняването на монитора. Втората версия официално е на пазара от средата на миналата година и основното нововъведение в нея поддръжката на HDR дисплеи.

Техническата демонстрация, наречена Oasis, донякъде прилича на бенчмарк. Представлява виртуална разходка из различни сцени, изградени с Unreal Engine 4 и поддържа HDR10. От компанията обаче подчертават, че целта на приложението не е да бъде инструмент за сравняване на продукти.

Зрителите могат да включват и изключват синхронизацията на монитора с видеокартата, както и да преминават между HRD и SDR режимите, за да видят сами какви са разликите в изображението. Потребителят има възможност да контролира и скоростта на движение на камерата, да превърта назад и напред, както и да настройва графични елементи (ефекти, сенки и др.).

Целта на AMD е да покаже на потенциалните си клиенти какво могат да очакват от технологията, без да им е необходима игра, поддържаща технологията. Както може да се очаква при изключването ѝ всичко изглежда унило, сивкаво и с бледи цветове. (Все едно някой "нарочно" е намалил насищането им в някоя програма за графична обработка :) Разбира се, в този случай е налице и осезаемо накъсване на образа.

Приложението е тежко, така че се пригответе за дългичко зареждане. Можете да си го изтеглите от тук, а долу прилагаме и видео демонстрацията, подготвена от AMD:


още по темата

MSI GTX 1660 Ti Gaming X – новият 1080p стандарт

Завръщането на GTX серията носи със себе си много повече разум и логика
27.02.2019 / 02:35

AMD пусна първите драйвери за процесори Ryzen с вграден графичен чип Vega

Драйверите ще гарантират стабилна и надеждна работа, което е потвърдено от многобройни тестове
26.02.2019 / 02:01

Radeon VII – завръщането на AMD в горния ешелон

Картата е съпоставима с GeForce RTX 2080
09.02.2019 / 09:56

Arctic Freezer 34 eSports DUO - ефективно охлаждане без ненужни илюминации

Охладителят е добър, стилен и доста ефективен - Arctic Freezer 34 DUO остава в нашата тестова система
24.01.2019 / 11:51
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.