AMD с демонстрация на FreeSync 2

Приложението "тежи" 5,4GB и не е предвидено да бъде бенчмарк
AMD публикува специално приложение, демонстриращо възможностите на FreeSync 2 – технологията на компанията за елиминиране накъсването на образа заради различните честоти на подаваните от видеокартата кадри и опресняването на монитора. Втората версия официално е на пазара от средата на миналата година и основното нововъведение в нея поддръжката на HDR дисплеи.

Техническата демонстрация, наречена Oasis, донякъде прилича на бенчмарк. Представлява виртуална разходка из различни сцени, изградени с Unreal Engine 4 и поддържа HDR10. От компанията обаче подчертават, че целта на приложението не е да бъде инструмент за сравняване на продукти.

Зрителите могат да включват и изключват синхронизацията на монитора с видеокартата, както и да преминават между HRD и SDR режимите, за да видят сами какви са разликите в изображението. Потребителят има възможност да контролира и скоростта на движение на камерата, да превърта назад и напред, както и да настройва графични елементи (ефекти, сенки и др.).

Целта на AMD е да покаже на потенциалните си клиенти какво могат да очакват от технологията, без да им е необходима игра, поддържаща технологията. Както може да се очаква при изключването ѝ всичко изглежда унило, сивкаво и с бледи цветове. (Все едно някой "нарочно" е намалил насищането им в някоя програма за графична обработка :) Разбира се, в този случай е налице и осезаемо накъсване на образа.

Приложението е тежко, така че се пригответе за дългичко зареждане. Можете да си го изтеглите от тук, а долу прилагаме и видео демонстрацията, подготвена от AMD:


още по темата

AMD представи официално второто поколение Ryzen PRO и Athlon PRO мобилни CPU

Те са предназначени да осигурят на бизнес потребителите ефективна производителност, сигурност и надеждност
08.04.2019 / 04:15

Ето как изглежда първата видеокарта на Intel (засега)

Очаквахме нещо по-голямо
22.03.2019 / 05:40

Тази RTX демонстрация на Unreal Engine върви на една видеокарта

Все повече ще слушаме за трасиране на лъчи
22.03.2019 / 03:28

MSI GTX 1660 Ti Gaming X – новият 1080p стандарт

Завръщането на GTX серията носи със себе си много повече разум и логика
27.02.2019 / 02:35

AMD пусна първите драйвери за процесори Ryzen с вграден графичен чип Vega

Драйверите ще гарантират стабилна и надеждна работа, което е потвърдено от многобройни тестове
26.02.2019 / 02:01
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.