Respawn пусна официално Apex Legends

Компанията не работи върху Titanfall 3
Electronic Arts вдигна завесата над нова игра на Respawn Entertainment – Apex Legends, батъл роял екшън, ситуиран във вселената на Titanfall. Можете да я играете безплатно през Origin.

Apex Legends не е съвсем изненадващ, след като информация за играта изтече още снощи. Също от известно време са налице слухове, че компанията работи върху следваща Titanfall игра. Повечето фенове очакваха това да е трета част от поредицата, но популярността на батъл роял заглавията явно е накарала EA и Respawn да премислят плановете си.

За съжаление в новото заглави играчът няма възможност да управлява титани (бойните роботи, от които идва името на поредицата), нито ще ще разполага с възможностите за придвижване, като притичването по стени и двойния скок, познати от Titanfall. Продуцентът на играта, Дрю МакКой, обяснява за PC Gamer, че в началото на разработката в нея са присъствали всички споменати елементи. По думите му обаче възможности като тичането по вертикални повърхности и двойните скокове "оказват негативен ефект върху стратегическите и разбираеми аспекти на битките". Явно идеята на разработчиците е била да "приземят" екшъна (в сравнение с Titanfall) и да направят заглавието по-лесно за овладяване с цел то да допадне на по-широка аудитория.

Apex Legends не разполага и с възможности за самостоятелна игра или по двойки. Вместо това играчите се разпределят е отбори от по трима души, като всеки може да избере някой от наличните персонаж, идващи със свои уникални пасивни, активни и ултимативни умения. За разлика от останалите батъл роял игри, тук геймърите имат възможност да "съживяват" мъртвите си съотборници. За целта трябва се изложат на риск и да възползват от специални станции, разположени по картите.

Играта не предлага възможностите за придвижване, нито роботите от Titanfall, но разполага с усложнен модел на поведение на оръжията. Изстрелваните куршуми се движат по балистични криви, което внася дълбочина в играта при схватки на по-голямо разстояние.


още по темата

Русия се оказа трета в света по зрители на киберспортове

Страната е и на четвърто място по е-спорт енсутиасти
15.02.2019 / 08:30

Microsoft Studios умря, да живее Xbox Game Studios!

Xbox разширява своя списък от вътрешни студиа в отговор на сериозните критики, свързани с липсата на ексклузивни игри
06.02.2019 / 12:58

Задава се нова Battle Royal игра от създателите на Titanfall

Apex Legends ще следва модела на Overwatch
04.02.2019 / 10:41

Видео: Вижте Quake II с динамична светлина в реално време

Можете да изпробвате играта и вие, стига да разполагате с GeForce RTX видеокарта
29.01.2019 / 02:22

AI на DeepMind победи професионални геймъри на StarCraft II

След 10 поредни загуби, професионалистите все пак успяват да спечелят срещу изкуствения интелект
25.01.2019 / 01:37
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.