Тази събота и неделя беше наводнена от слухове за собствената Battle Royal игра, която създателите на Titanfall искат да направят. Сега се оказва, че слуховете са истина - Джеф Кейли и професионалният играч Myth са потвърдили съществуването на заглавието, което ще се нарича Apex Legends и ще излезе официално на 4-и февруари (по-късно днес).

Играта ще следва модела Free-to-play и ще позволява до 60 играчи да се включат в битка за оцеляване - по трима в отбор. Идеята и изпълнението е много подобно на популярната Overwatch на Blizzard, а плащанията в играта няма да дават тактическо преимущество, а ще са ограничени до естетиката. Играта ще ползва Valve енджина по подобие на Titanfall.

Няма как да не бъдем леко скептични, че още един разрабочих яхва вълната на Battle Royal игрите на оцеляване и се опитва да се възползва от манията около Fortnite. И въпреки че Apex Legends няма да включва мековете от Titanfall, тя може да предложи уникални елементи от геймплея - като динамични битки с паркур елементи. Очакваме официалното изявлвние от Respawn, ще следим с интерес какъв продукт са изпекли в гейминг пекарната си.