Apple може би ще създаде абонаментна услуга за игри

Ще стане ли компанията следващия Netflix на игрите
Apple може би ще се присъедини към Sony, Microsoft, Nintendo и EA, пускайки своя собствена абонамента услуга за игри. Според слухове през последните няколко месеца компанията води преговори с разработчици.

Потенциалните цени, списъкът с игрите и платформата или платформите, на които ще се предлага услуга, все още не са известни. Според източници проектът е в своите ранни етапи на развитие. В крайна сметка от Apple могат да решат и да се откажат от подобна идея. Засега компанията е преговаряла с разработчици, които биха искали тя да публикува техните игри, да отговаря за разпространението и рекламирането на определени заглавия.

Макар и все още само слух, подобна информация едва ли е изцяло измислена – Apple инвестира сериозно в различни услуги. По време на CES редица производители на телевизори разкриха, че техните системи ще работят с AirPlay 2, като това е част от опита на компанията да позволи на потребителите да се възползват от нейната стрийминг услуга, без да притежават телевизор на Apple. Освен това тази година технологичният гигант планира дебют на абонаментна услуга за новини и списание.

Много компании в момента се стремят да се превърнат в следващия Netflix на игрите и на този фон слуховете за Apple определено ще разтърсят сектора. Пазарът на игрите се разраства бързо и е доста логично Apple да се опита да пробие на него, осигурявайки си още един канал на приходи, различен от хардуера. Продажбите на iPhone устройства се забавят (макар че компанията не разкрива точните цифри), докато услугите носят една все по-голяма част от приходите на гиганта.
още по темата

Русия се оказа трета в света по зрители на киберспортове

Страната е и на четвърто място по е-спорт енсутиасти
15.02.2019 / 08:30

Microsoft Studios умря, да живее Xbox Game Studios!

Xbox разширява своя списък от вътрешни студиа в отговор на сериозните критики, свързани с липсата на ексклузивни игри
06.02.2019 / 12:58

(февруари) Светът на стрийминга – актуалните сериали, филми, стенд-ъп

Светът на киното остава фокусиран върху изминалата година в очакване на Оскарите...
01.02.2019 / 10:29

Apple работи по 3D камери, използващи лазер

Подобренията може би ще бъдат представени в iPhone през 2020
31.01.2019 / 11:13

900 млн. е установената база потребители на iPhone

Компанията загатва за падане на цените в някои държави
30.01.2019 / 10:46
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.