Apple може би ще създаде абонаментна услуга за игри

Ще стане ли компанията следващия Netflix на игрите
Apple може би ще се присъедини към Sony, Microsoft, Nintendo и EA, пускайки своя собствена абонамента услуга за игри. Според слухове през последните няколко месеца компанията води преговори с разработчици.

Потенциалните цени, списъкът с игрите и платформата или платформите, на които ще се предлага услуга, все още не са известни. Според източници проектът е в своите ранни етапи на развитие. В крайна сметка от Apple могат да решат и да се откажат от подобна идея. Засега компанията е преговаряла с разработчици, които биха искали тя да публикува техните игри, да отговаря за разпространението и рекламирането на определени заглавия.

Макар и все още само слух, подобна информация едва ли е изцяло измислена – Apple инвестира сериозно в различни услуги. По време на CES редица производители на телевизори разкриха, че техните системи ще работят с AirPlay 2, като това е част от опита на компанията да позволи на потребителите да се възползват от нейната стрийминг услуга, без да притежават телевизор на Apple. Освен това тази година технологичният гигант планира дебют на абонаментна услуга за новини и списание.

Много компании в момента се стремят да се превърнат в следващия Netflix на игрите и на този фон слуховете за Apple определено ще разтърсят сектора. Пазарът на игрите се разраства бързо и е доста логично Apple да се опита да пробие на него, осигурявайки си още един канал на приходи, различен от хардуера. Продажбите на iPhone устройства се забавят (макар че компанията не разкрива точните цифри), докато услугите носят една все по-голяма част от приходите на гиганта.
още по темата

Телевизорите на Samsung вече поддържат Apple TV и AirPlay 2

Софтуерният ъпдейт вече се разпространява
15.05.2019 / 01:03

Apple стартира абонаментни услуги за игри и за списания

Ексклузивни игри и изгоден достъп до "печатни" издания
26.03.2019 / 11:01

Nintendo пуска два нови модела Switch това лято?

Едното устройство се очаква да бъде с акцент върху преносимостта и по-ниската цена, а другото - да се конкурира в премиум сегмента
25.03.2019 / 03:46

Huawei ще представи свои телевизори през април

Първи на пазара ще излязат модели с диагонали 55 и 65 инча
22.03.2019 / 11:11

Русия се оказа трета в света по зрители на киберспортове

Страната е и на четвърто място по е-спорт енсутиасти
15.02.2019 / 08:30
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.