Konami ще пусне безплатна версия на PES 2019

PES 2019 Lite ще се появи догодина за Xbox One, PS4 и PC
Ако искате да поиграете виртуален футбол без портфейлът ви да изтънее от покупката на FIFA, догодина може би ще имате тази възможност. Konami съобщи днес, че ще пусне на пазара играта PES 2019 Lite (Pro Evolution Soccer) - орязана версия на популярния симулатор за Xbox One, PS4 и PC, която ще бъде напълно безплатна.

Фокусът на Lite ще бъде режимът MyClub, който ще позволи на играчите да съберат мечтан отбор от любимите си звезди от миналото и настоящето. Разбира се, в играта има и възможност за харчене на реални пари - подобен модел на Free-to-Play игрите е отдавна добре познат.

В допълнение към MyClub, PES 2019 Lite ще включва и възможността за офлайн приятелски мачове и различни тренировъчни упражнения. PES League пък ще позволява на играчите да се включват в 3v3 кооперативни мачове и да участват в блиц турнири.
PES 2019 Lite продължава традицията на Konami да предлага безплатни версии на AAA заглавията си, за да подсили интереса на феновете. PES симулаторът преживява трудни времена през последните години и остава в сянката на FIFA - последната част на играта - PES 2019 - отбеляза 42% по-малко продажби, в сравнение с предшественика си. Друг проблем за поредицата беше загубата на лиценза за съдържание от Шампионска лига, така че Lite е отчаян опит да бъдат върнати феновете към играта. Времето ще покаже дали този опит ще бъде успешен.

още по темата

The Game Awards 2018 – награди, трейлъри, анонси!

Събитието набира скорост и е особено интересно освен заради наградите и заради многото анонси на нови игри
08.12.2018 / 02:00

Gamescom 2018 – най-интересните трейлъри и клипове

Gamescom не е E3, но и тази година демонстрира, че е едно от най-важните събития в света на гейминга
24.08.2018 / 08:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.