Студиото Epic Games беше доста мълчаливо напоследък относно дългоочакваното продължение на култовата пуцалка Unreal Tournament (UT). Сега обаче изглежда, че за съжаление на феновете, проектът е практически замразен. Основната причина е решението на компанията от началото на септември да премести повечето си разработчици от UT проекта към Fortnite.

Шефът на Epic Games Тим Суийни е споделил в интервю пред Vanity, че продължението на Unreal Tournament в момента не е в активна разработка. Последната информация, касаеща играта, датира от лятото на 2017-а година. Не е изненадващо, че Epic оставя настрана Unreal Tournament в полза на Fortnite - заглавието е едно от най-популярните в световен мащаб през последните месеци и компанията не иска да губи тази инерция.

Epic инвестира сериозно в електронни спортове и турнири, разширява поддръжката си и общо взето прави каквото може, за да поддържа интереса към Fortnite. Unreal може да предизвика носталгия в по-зрелите фенове на шутър игрите, но това надали ще бъде капитализирано и Epic осъзнават това.