Fortnite достигна 200 милиона потребители

Заглавието е станало културен идиом - споменава се дори в сериали като Теория на Големия взрив (Big Bang Theory)
Когато в средата на януари Fortnite достигна 40 милиона играчи, това бе отбелязано като голям успех. Тези цифри сега изглеждат доста нищожни, защото от ноември месец насам популярната пуцалка вече има над 200 милиона регистрирани потребители - пет пъти повече от миналата година и 60% повече от ситуацията през месец юни, тази година. Не всички от тези играчи са активни, но Epic Games споделят, че имат 8,3 милиона са непрекъснато логнати в сървърите на Fortnite.

Лесно е да видим защо Fortnite отбелязва такъв огромен ръст - не само защото играта е безплатна (free-to-play). Заглавието е станало част от ежедневието и дори е културен идиом - споменава се в сериали като Теория на Големия взрив (Big Bang Theory), Saturday Night Live, а известни личности непрекъснато говорят за играта. Която от своя страна вече е достъпна за почти всички известни на човечеството платформи - Windows, MacOS, Nintendo, Playstation, Xbox, Android и iOS.
За разработчиците от Epic сега въпросът е дали могат да задържат подобен ръст, след като интересът неминуемо спадне. За поддържането на този интерес се грижат различните ограничени във времето режими на игра, които разработчиците периодично пускат, а осве това, компанията е наляла над 100 милиона долара в трурнири.

още по темата

Battle Royale игрите, които ще се появат до края на годината

Миналата година Battle Royale жанра експлоадира благодарение на PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)
28.07.2018 / 08:00

Десетте най-горещи игри на лято 2018 (част първа)

В гейм индустрията мъртви периоди вече няма
26.07.2018 / 05:35

Първи кадри от Paragon – новата игра на Epic Games

Освен името Paragon и фактът, че ще излезе по някое време през 2016-а, за новата игра не се знае почти нищо, тъй като Epic Games пазят в тайна дори жанра, към който тя се отнася. Все пак официалния сайт и първия видео тийзър, дават още няколко, макара и оскъдни, детайли.
05.11.2015 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.