Студенти от Пловдив създадоха RPG по българската митология

Mythos разчита на герои от българските митове и фолклор
Играта Mythos е дело на суденти по право, история, етнология и компютърна информатика от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Тя събира в себе си културата и митологията на средновековна Източна Европа, а жанра на самото заглавие е ARPG (Action role-playing game) – екшън-ролева игра, която използва образи и персонажи от славянските митове и българския фолклор.

В играта намират място древни божества и самодиви, чудовища и змейове, а историята проследява приключенията на двама братя, изправени пред многобройни изпитания, за да предотвратят приближаващ апокалипсис.

Както в повечето ролеви игри, геймърите ще имат възможност да развият свои герой – изграден по собствените им предпочитания. Той ще бъде изправен срещу загадъчен, тъмен враг. Въоръжени с различни предмети и заклинания, играчите ще могат да изследват жив и вълнуващ свят, гъмжащ от неразкрити тайни.

Студентите заедно с по-опитни специалисти в сферата създават "1AM Studios", чийто проект е "Mythos". Всеки един работи в сферата на образованието си, с изключение на юриста, който е автор и мениджър на проекта. От Философско историческия факултет са социалният антрополог (Катедра "Етнология") и историкът (Катедра "История и археология"). Те търсят информация и проверяват нейната достоверност. Обучаващите се в специалност "Информатика" на Катедра "Компютърна информатика" към Факултет по математика и информатика са ангажирани с програмирането на играта.

През декември "1AM Studios" ще даде начало на Kickstarter кампания за набиране на средства, с които да се реализира идеята. Феновете, подкрепили проекта, ще получат ексклузивни артикули – като физическо копие на играта, саундтрак, приказна книга с историята на играта и много други награди. Името на всеки дарител ще присъства в специално обозначена секция в играта, а дарилите по-високи суми ще получат възможността да бъдат част от света на Mythos.

В момента на Facebook страницата на "1AM Studios" тече събитие, което дава шанс на всички почитатели на проекта да решат съдбата на някои от ключовите фигури в историята на играта. Всички избори ще имат пряко въздействие върху наратива и съдбата на "Mythos".

Facebook: https://facebook.com/1AMStu
Instagram: https://www.instagram.com/1am.studios
Twitter: https://twitter.com/1amstudio
още по темата

Нови технологични патенти на Facebook предвиждат бъдещо местоположение

По този начин компанията иска да прецизира системата си за таргетиране на реклами
11.12.2018 / 02:20

The Game Awards 2018 – награди, трейлъри, анонси!

Събитието набира скорост и е особено интересно освен заради наградите и заради многото анонси на нови игри
08.12.2018 / 02:00

В Япония ретро PC игрите вървят по 13 000 долара

Инди серията Tohou Project се появява за пръв път през 1996-а година
28.11.2018 / 11:54
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.