Всички фенове на Red Dead Redemption 2 вече могат да проверят как работи култовото заглавие като мултиплейър игра - нещо, което беше загатнато още през септември. Rockstar Games пусна първата си бета на Red Dead Online - а дали ще можете да се възползвате от нея зависи единствено от това колко запалени фенове сте на Red Dead Redemption 2. Притежателите на Ultimate версията на играта ще могат да опитат бетата още днес, а останалите ще трябва да почакат до 30-и ноември.

Постепенният достъп до бетата най-вероятно цели да избегне проблеми, подобни на тези, с които се сблъска GTA Online през 2013-а. През първия ден много играчи не можеха да се вържат към сървърите или не успяваха да приключат обучителните мисии или дори загубиха героите си. GTA Online все пак отбеляза комерсиален успех, но това се случи след като Rockstar Games компенсира играчите с виртуална валута за проблемите.

Ако всичко мине по план, Red Dead Online може да се окаже поредният хит в портфолиото на студиото. Разбира се, тази версия няма да има дълбоката и комплексна история на RDR2, но динамиката между играчите трябва да компенсира този факт. Ще можете да формирате собствени банди, които да се бият с противникови такива или да изследват света - включително да се занимават с лов и риболов. Очаквайте също така доста микротранзакции в играта, което вече е характерно за подобни заглавия.