Задават се модернизирани игри от Command & Conquer поредицата

Над тях ще се трудят бивши служители на Westwood Studios
Миналия месец Electronic Arts съобщи, че работи върху модернизирани (remastered) издания на игри от култовата поредица Command & Conquer. Сега стана ясно това ще бъдат Tiberian Dawn, дала началото на поредицата през далечната 1995 г., както и на следващата Command & Conquer: Red Alert, излязла през 1996 г.

Върху обновените игри ще се трудят от Petroglyph Games. Това компанията основана от бивши служители на Westwood Studios, която даде началото на поредицата. Westwood бе придобита от Electronic Arts през 1998 г. и закрита през 2003-та. Именно тогава нейни бивши служители основаваха Petroglyph.

Последното е важно да се отбележи, тъй като мобилната C&C Rivals, която се очаква да излезе в началото на декември, не зарадва особено старите фенове на поредицата.

"Ето ни 20+ години по-късно, EA ни потърсиха във връзка с C&C. Там са решили, че е време да обърнат внимание на оригиналните C&C игри и да дадат на феновете това, което искат." Това сподели съоснователят на Petroglyph, Джо Бостик, в Reddit.

Той обаче признава, че думата "remaster" е леко мъглява, но все пак споделя, че разработчиците имат желание да се възползват от технологии, които просто не са съществували през 1995 г.

Бостик се обръща и към феновете: "Ако можехте да върнете часовника назад, то какво бихте желали от оригиналните C&C игри? Какви подобрения могат да бъдат добавени, без отдалечаване от оригинала? Промени в баланса?".

Редно е да се отбележи, че работата върху заглавията не е започнала. Вече е потвърдено обаче, че музиката ще е дело на Франк Клепацки, стоящ зад саундтраците на много от C&C игрите.


още по темата

В Япония ретро PC игрите вървят по 13 000 долара

Инди серията Tohou Project се появява за пръв път през 1996-а година
28.11.2018 / 11:54
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.