BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!

Ако сте фенове на Blizzard, това е вашето E3
Ако сте фенове на Blizzard, това е вашето E3. Компанията зад безсмъртни хитове, като StarCraft, Diablo, WarCraft – и новата генерация Overwatch, Heartstone и Heroes of the Storm – провежда ежегодно BlizzCon в изложбеният център на Анахайм, Калифорния.


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


За хардкор феновете, BlizzCon 2018 вероятно ще остане в историята като най-разочароващото събитие от този род. Не защото нямаше достатъчно анонси (всъщност, изложението беше претъпкано от такива), а не е и като да не помним BlizzCon издания с основен и единствен акцент поредният World of Warcraft експанжън. А защото Blizzard решиха най-вълнуващият им и основен анонс да е мобилна игра – Diablo Immortal, която се прави съвместно с китайците от NetEase и която съмнително много прилича на Crusaders of Light (вече съществуващо мобилно ARPG на NetEase).


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


При положение, че десетките хиляди платили по 250 долара, за да бъдат на изложението – и над 1 милион платили по 40 долара за виртуален билет – очакваха, ако не анонс на Diablo IV, то поне ремастър на Diablo II или повече инфо за анимационния Diablo сериал на Netflix. Извън този епик фейл, довел до четвърт милион дислайка на Diablo Immortal синематика в YouTube и под хиляда лайквания, заради което Blizzard свалиха видеото и го качиха наново, рестартирайки гласовете и негативните коментари, BlizzCon 2018 определено имаше какво друго да покаже...


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


Destiny 2 става безплатен за PC играчите
В чест на една година от премиерата на Destiny 2, Activision частта от Activision Blizzard обави, че ще дава безплатно играта на РС геймърите от този момент до 18-ти ноември. Разбира се, това трябва да стане посредством Battle.net клиента. И не, уловка няма. Дори след 18-ти ноември, ще можете да задържите и да играете колкото си поискате Destiny 2. Но имайте предвид, че Forsaken експанжъна, който се появи преди два месеца не е включен в офертата.

BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


Heroes of the Storm с нов герой извън познатите игри на Blizzard
За пръв път в Heroes of the Storm ще бъде включен непознат герой, такъв който не е част от другите франчайзи на компанията и който е роден изцяло в The Nexus. Това е Orphea, дъщеря на новото зло в играта Raven Lord, която владее изкуството на тъмната магия и то дотакава степен, че има силата да носи кофчег на гърба си, който е по-голям от самата нея. Сред уменията на Orphea намираме някои впечатляващи AoE магии.Друга новост към играта е Janitor Leoric скина – фенско творение, което мнозина искаха да видят в официалната игра от доста време насам – както и нов анонсър в лицето на Kevin (дивелъпъра, който стои зад гласа на всички HotS филмчета).


World of Warcraft Classic идва следващото лято
WoW Classic идва през лятото на 2019-та година и всеки с активен абонамент към WoW, ще може да го играе. Тези от вас, които са си закупили виртуален билет за BlizzCon 2018, могат още сега да тестват демото и да си припомнят как изглеждаше и се изграеше най-популярното ММО в историята през античната 2004-та година.


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


World of Warcraft: Battle for Azeroth с нов синематик и инфо за следващите големи пачове
Изненадващо получихме трети пререндван синематик за Battle for Azeroth именуван Lost Honor, показвайки Anduin, лидера на Alliance, да сключва пакт със Saurfang за отстраняването на Sylvanas Windrunner.Видяхме и ин-гейм синематик на Tides of Vengeance или пач 8.1, който трябва да се появи на 11-ти декември. Отвъд това, ни чака междинният 8.1.5, където ще бъдат представени новите микро-празници Vash'jir Divingo, Wanderer's Festivalo и Free T-Shirt Day. Освен тях, ще видим и Warlords of Draenor Timewalking, включващ инстанциите Auchidoun, Bloodmaul Slag Mines, Shadowmoon Burial Grounds, Skyreach, Iron Docks, и The Everbloom. В 8.1.5 ще видим също, завръщането на Brawler's Guild, ремастъри на Warsong и Arathi Basin батълграундите, както и ролъркостер при Darkmoon Faire.Чудесно, а кога ще видим Azshara?! Макар да нямаме потвърждение, че ще дойде с пач 8.2 Rise of Azshara ще вклюва зоната Nazjatar под морето, където ще видим нови куестове, нови съюзници за Horde и Alliance, нови ракообразни маунтове, които ходят настрани, бебе Нага като пет и рейда Azshara Eternal Palace, включващ 8 боса.


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


За пач 8.2 е потвърдено нещо друго – новата зона Mechagon, древният изгубен град на гномите. Там ще се борим с мега инстанцията Mechagon Dungeon на Mythic трудност срещу 8 боса, последният от които е King Mechagon. В този пач ще има и нова арена, наречена Mechagon Arena. А кога това ще е достъпно? Вероятно в края на пролетта на 2019-та.


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


Отвъд 8.2 е пач 8.2.5, където ще се сблъскаме с Arathi Comp Stomp Brawl – Arathi Basin срещу новото умно ИИ от Island Expeditions. Тогава премиера ще направят и новите модели на Worgen и Goblin. За този пач, вероятно ще останат и Heroic Warfronts (за тимове от по 10 играча), както и Heritage Armor-а на таурените и гномите.


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


Overwatch получава страхотен 29-ти герой – Ashe!
Дори да не сте фенове на Overwatch, анимационните филмчета представящи героите са страхотни. С ново такова, наречено Reunion, беше представен 29-тия герой, каубойката Ashe. Ashe притежава страхотно изглеждащи способности, начело с Viper пушката, шашки динамит, които може да уцели докато са в полет, Coach Gun-а, който не само оттласква враговете, но и може да прави rocket-jump на доста високо, както и ултимативното умение B.O.B. – мустакат робот, стрелящ на поразия.Както всеки нов герой в Overwatch, Ashe е вече хит сред феновете, озвучавана е от Дженифър Хейл (Jennifer Hale), която може да познавате като Leah от Diablo III или като женският командир Shepard от Mass Effect игрите. Reunion филмчето послужи като тийзър и за 30-тия герой, който вероятно ще е страхотно-изглеждащия робот Echo с холографско лице. Със сигурност за Echo ще чуем отново по някое време през новата година.


WarCraft III Reforged е отдавна чакания ремастър на една от най-великите RTS игри
Дивизията Classic Games на Blizzard не стои без работа и след ремастъра на StarCraft и Broodwar от миналата година, сега получихме WarCraft III Reforged. Това е масивен ъпгрейд на класическата RTS, който е по-скоро римейк, отколкото обикновен ремастър.В Reforged, освен пренаправени модели и анимации на всички герои и единици, ще видим изцяло нов UI, 4K резолюция, подобрен World Editor, обновени карти за мултиплейър и нов матчмейкинг. Но това далеч не е всичко! Над 4 часа прередвани синематици и ин-гейм филмчета са пренаправени, всички гласове са презаписани и дори великолепният саундтрак е ъпдейтнат така, че да звучи още по-страхотно.WarCraft III Reforged ще включва всичките 60 мисии от кампаниите на Reign of Chaos и The Frozen Throne. И всичко това на цена от 30 евро. Ако желаете можете да направите предварителна поръчка на изданието WarCraft III Reforged: Spoils of War Edition, където срещу допълнителни 10 евро (тоест, 40) ще получите козметични допълнения за Diablo III, Hearthstone, Heroes of the Storm, StarCraft, StarCraft II и World of Warcraft. За WoW ще получите Meat Wagon маунт с изцяло функционален катапулт (*намигане).
WarCraft III Reforged трябва да се появи по някое време през 2019-та година.


Hearthstone с нов експанжън фокусиран около троловете – Rastakhan's Rumble
След The Witchwood и The Boomsday Project, Rastakhan's Rumble е третият и последен експанжън за тази година, който ще се появи на 4-ти декември. Действието ще се развива на емблематичната Gurubashi Arena в Stranglethorn Vale, която играчите на WoW трябва да познават отлично. Акцента ще са гладиаторски битки с тролове и техните Loa животински богове, които трябва да превърнат битките в същинско зрелище. Деветте Loa ще са легендарни карти, разбира се. Общо новите карти в Rastakhan's Rumble ще са 135, с което гранд тотала на карти представни в Hearthstone става зашеметяващите 1864.Сингълплейър режима на Rastakhan's Rumble ще стане достъпен две седмици след премиерата – на 18-ти декември. Цената на новият експанжън е 20 долара.

Diablo Immortal – мобилна игра с история развиваща се между Diablo II и III
Действието на Diablo Immortal ще започне 5 години след като Tyrael разрушава Worldstone в края на Diablo II: Lord of Destruction. Макар и на парчета разпръснати по цял свят, фрагментите продължават да съдържат огромна сила, която минионите на Диабло търсят да усвоят. В играта ще бъдат разказани истории свързани с появата на Demon Hunter-ите, какво са правили по това време Adria и Maghda, през какви приключения са преминали Deckard Cain и Leah, отново ще видим Baal, както и защо изчезва Malthael и как така е превърнат в машината за убиване, която впоследствие виждаме в Diablo III: Reaper of Souls.В Diablo Immortal ще можем да избираме измежду 6 класа: Barbarian, Crusader, Demon Hunter, Monk, Necromancer и Wizard. Правилно забелязвате, поне в началото The Witch Doctor-a ще отсъства. Всеки клас ще има по 12 или повече умения. Точният брой ще варира от клас на клас. От тези 12 ще могат да се избират като активни 5. С времето ще бъдат добавяни още скилове.


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


С пускането на играта, достъпни ще са общо 9 зони, включително някои преработени от старите игри. Основната цел ще е намирането на фрагментите от Worldstone, като главният злодей ще е Skarn, Herald of Terror – демон, който навремето е бил най-могъщият лейтенант на Диабло. Skarn и слугите му издирват фрагментите на Worldstone, за да възкресят Диабло и да възпламенят отново Eternal Conflict – вечната битка между ангели и демони.Откритите пространства на играта ще са споделени и ще можете да се засичате с други играчи, без да е необходимо да сформирате групи.
Westmarch ще служи като столица в играта и подобно на градовете в WoW, ще е място където играчите ще могат да се социализират, да търгуват по между си, да пазаруват стоки, да ъпгрейдват предмети, да се срещат с NPC-та и да взимат нови куестове.


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


Идеята за развитие на играта е, че с бъдещите ъпдейти ще се появяват нови зони, нови класове (споменати бяха Assassin и Witch Doctor), нови босове и специални тъмници. Легендарните предмети ще са част от играта, но Hardcore режим ще е наличен впоследствие.
Не на последно място, играта ще има дълбоки социални функции, включително Battle.net интеграция, благодарение на която тези играещи Diablo Immortal ще могат да си комуникират с приятелите, които играят другите Blizzard игри.


BlizzCon 2018 – WarCraft III Reforged, Diablo Immortal и още!


Diablo Immortal трябва да се появи по някое време през 2019-та, но не е ясно дали едновременно на Android и iOS или някоя от платформите ще е с приоритет. Също така, не знаем дали ще е платена игра или безплатна с микротранзакции, но тези и много други неща, ще станат ясни през идните месеци.
още по темата

WoW Classic – най-шантавите предмети, които трябва да имате!

Изминаха почти два месеца откакто Blizzard ни удариха в носталгията с World of Warcraft Classic
19.10.2019 / 07:00

Известни са номинациите за The Game Awards

Нашият фаворит е Red Dead Redemption 2
14.11.2018 / 11:09

Най-красивото от BlizzCon 2018

Най-добрите косплейъри в света се събират на ежегодното Blizzard изложение
04.11.2018 / 12:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.