Най-очаквани игри на есен 2018 (част първа)

Есента на рока...
В последните години силният празничен период в края на годината вече не е единственият, в който се изсипва една камара от потенциални гейм хитове. От близо декада въпросните гейм хитове се случват целогодишно. Настоящият есенен период обаче е един от най-силните в последните години и причината за това не на последно място е и едно малко заглавие на Rockstar – Red Dead Redemption 2. Добрата новина е, че всички core гейминг платформи ще получат плеяда качествени продукти.

Директно стартирам списъка със споменатия мастодонт RDR2.

Red Dead Redemption 2
Платформи: PS4, Xbox OneДелящ с The Last of Us приза за най-силно легналото ми на сърце заглавие в рамките на предходната генерация, Red Dead Redemption беше осъществена по съвършен начин моя детска мечта да зърна на любимия ми виртуален екран иконично съчетание между Клинт Истууд, Карл Май, Енио Мореконе (буквално) и Серджо Леоне. Към днешна дата все още най-любимият ми open world, с обиколки спрямо всички останали подобни представители. Основната причина да харесам толкова RDR, освен дребната подробност, свързана с факта, че сценарият беше безумно добър, беше липсата на ясно изразена схематичност, която все още продължава да изпъква дори в пресни хитове като Marvel's Spider-Man. През по-голямата част от времетраенето действието в Read Dead Redemption се усещаше като такова, зад което не стоят цифрички и нули - всичко в играта беше натурално, истинско. Осъзнавам, че отделям огромно количество текст на RDR2, но, ако съдя по геймплейните трейлъри, разпространени от Rockstar до момента, то в най-лошия случай ни очаква натурализъм 2.0. Вселена, която ще разказва истории, които ще те разсмеят, разтърсят, натъжат и не на последно място – забавляват. Истории, в които ще повярваш. Ако има заглавие, в чието качествено изпълнение вярвам безпрекословно (отново, като изключим The Last of Us 2), то това е именно новото творение на братята Хаузър. Стягай се, остават някакви си две седмици. Амин.

Astro Bot Rescue Mission
Платформи: PS4 (PSVR)Голямото VR заглавие в края на годината. Заглавието, което медиите обожават и по време на писането на този текст е вече обсипано от самосвали със суперлативи. Все още не съм имал честа да тествам самосиндикално Astro Bot Rescue Mission, но в случая иде реч за едно от най-полираните и забавни VR преживявания от премиерата на PSVR насам. Говорим за изключително пипната игра с времетраене около десет часа. Виртуално преживяване, което според множество медии се възползва от дълбочината и пространството, предоставяни от VR технологията, по адски убедителен начин. Едра препоръка за собствениците на PlayStation VR.

Assassin’s Creed Odyssey
Платформи: PS4, Xbox One, PCЩе сгрешиш могъщо, ако погледнеш на Odyssey като на DLC към миналогодишния Assassin’s Creed Origins. Новият Assassin’s Creed e напълно самостоятелно заглавие, което предвижва серията напред. Приключението в Древна Гърция е божествено на визуално ниво, предлага колосален като размери свят и въвежда доста приятна ролева система, диалогови опции, избор на конкретен персонаж и дори романтични партньорства.

Call of Duty: Black Ops 4
Платформи: PS4, Xbox One, PCАко не ме лъже паметта, Call of Duty: Black Ops 4 ще бъде първото COD заглавие, което няма да предлага единична кампания. Признавам чистосърдечно, че от Modern Warfare 2 насам, когато си говорим за COD заглавие, съм се забавлявал почти ексклузивно със споменатата кампания на всеки един представител на серията. В този ред на мисли новината, че Call of Duty: Black Ops 4 ще е предимно мултиплейър преживяване не ме изпълва с див ентусиазъм, но Treyarch са се доказали като студио, което вече не просто знае какво е Call of Duty, но и оформя облика на един от най-големи гейм франчайзи. Трябва да добавя, разбира се, че от ден първи ще се предлагат така любимите на мнозина режими със зомбита и задължителният за 2018 година battle royalе режим.

Soulcalibur VI
Платформи: PS4, Xbox One, PCВъпреки че съм див фен на Soul Blade/Edge за PSOne и оригиналната игра за Dreamcast, в личен план серията стигна до зенита си с прекрасния Soul Calibur 2 за PlayStation 2, Xbox и GameCube. Инвестирах в закупуването на следващите части и все още тая някаква скромна надежда, че ще се впусна в по-сериозно експлоатиране на режимите в Soul Calibur V, но вече не съм толкова сигурен, че "the soul still burns". И все пак, шестицата има всички шансове да ме върне към славните години на първите две игри – визуално нещата изглеждат чудесни (SCVI използва Unreal 4), играта ще бъка от любимите ми режими и не на последно място, ще се предлага като избираем персонаж Гералт от The Witcher. Пък и, разбира се, съм любопитен как ще работи физиката на гърдите на Taki и Ivy в next-gen опаковка.

Fallout 76
Платформи: PS4, Xbox One, PCКултовият франчайз най-накрая ще предложи мултиплейър поддръжка, която характерно за Тод Хауърд и компания, ще бъде структурирана по начин, който да отива на серията. Действието ще се развива в Западна Вирджиния, а по думите на Bethesda светът на Fallout 76 ще бъде четири пъти по-голям, отколкото този на предходния Fallout 4. Експериментът определено ще бъде любопитен и защото играта ще може да бъде както кооперативно приключение, така и, хм, забиване на нож в гърба от страна на останалите играчи. Така де, има ли по-добър начин да си прекараш почивката на териториите на постапокалиптичната пустош от това да възстановиш "братска" Америка?
още по темата

Бъг в играта Fallout 76 изключи ядреното оръжие по празниците

Според Bethesda пач за този проблем трябва да се появи още днес
03.01.2019 / 12:14

Днес стартира бета теста на Red Dead Online

Притежателите на Ultimate версията на RDR2 могат да опитат бетата днес, а останалите ще трябва да почакат до 30 ноември
27.11.2018 / 01:11

Най-очаквани игри на есен 2018 (част втора)

Повече рейсинг и щипка Nintendo
11.10.2018 / 09:55

ZONE OF THE ENDERS: The 2nd Runner – MRS

Ремастър с аромат на роботи и най-популярната конзолна платформа за всички времена
26.09.2018 / 01:59

Shadow of the Tomb Raider

Отлично, но и не особено запомнящо се приключение
17.09.2018 / 03:01
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.