Нова услуга на Google ще позволи да играете тежки игри без да имате мощен компютър

Google съобщи, че стартира услугата Project Steram, предназначена за поточно предаване на игри чрез браузъра Chrome. Това обаче не аналог на Twitch, който предлага възможност за "стриймване" на видео, насочена към геймърите, а по-скоро е нещо като GeForce Now на NVIDIA. T.e. обработката на графиката и останалите изчисления се случват на сървъри на доставчика на услугата, а играчът получава само готовата картина.

Както и споменатия GeForce Now, Project Stream ще позволи играене на съвременни заглавия даже на онези потребители, които имат на разположение стари или евтини компютри.

Първоначално Project Stream ще достъпен под формата на предварителна версия само в САЩ. Официалните тестове започват на 5 октомври. По отношение а съдържанието първият партньор на Google e Ubisoft, чиято игра Assasin’s Creed Odyssey ще е достъпна по време на тестовия период.

Разработчиците отбелязват, че за поточно предаване на Full HD 1080p изображение с 60 кадъра в секунда е необходима интернет връзка със скорост 25 мегабита в секунда. Възможно е използване на геймпадите PlayStation DualShock 4, Xbox One Controller и Xbox 360 Controller.

Засега от Google не разкриват какви точно са бъдещите ѝ планове в тази насока. Например не е ясно какви игри ще са достъпни във финалната версия на Project Stream и как точно услугата ще се предоставя на потребителя.

Съобщава се, че на по-късен етап бета тестовете на проекта ще станат достъпни и от други държави. Засега обаче записване е възможно само от територията на САЩ.


още по темата

Chrome вече няма да позволява на сайтовете да блокират бутона за връщане

Браузърът ще показва само сайтовете, които наистина искате да посетите
19.12.2018 / 12:43

Google отвори ранния достъп до домейна .page

Компанията разширява портфолиото си от домейни след като стартира с .app
03.10.2018 / 02:41

Google с ново приложение за потребителите с двигателни увреждания

Voice Access позволява на хора с ограничена мобилност да използват различни приложения, да пишат и редактират текст и да се свързват с Google Assistant
03.10.2018 / 01:14
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.