Предстои нов месечен Game Dev Summit и Нощ на игрите

Задава се цяла плеяда от събития, свързани с разработка на игри.
На 25 септември т 18:30 ч. в Kino Cabana в София ще бъда обявени резултатите от проучване на българските компании, работещи в сферата на игрите. То е проведеното от екипа на Game Dev Summit.

Специални гости на събитието ще бъдат Танко Шокеров от Gameloft Sofia, Доброслав Димитров от Imperia Online JSC и Мартин Григоров от Seven Bulls. Те ще участват в отворена дискусия за българската индустрия за разработка на игри.

Също така на 25 септември Енцио Вецел от Гьоте Иститут ще разкаже повече за предстоящото първо издание на Sofia Game Night. Това е съвместна инициатива на Гьоте-институт България и Game Dev Summit, която ще се проведе от 16 до 6 часа през нощта между 3 и 4 ноември.

Специален акцент в Sofia Game Night ще бъде пътуващата изложба на Гьоте-институт и музея за медийно изкуство ZKM в Карлсруе "Games & Politics", която може да бъде видяна в галерия Credo Bonum от 2-ри до 21-ви ноември.

Ако имате идея за участие – включете се тук.

В рамките на софийската Нощ на игрите ще се проведе и второто издание на изложбата Games Made in BG. Тя има за цел да представи разнообразието от игри, създадени в България, могат да вземат участие всички разработчици на игри, независимо за каква платформа, включително и настолни.

Регистрационната форма за участие в Games Made in BG е налице тук.
още по темата

Ден до пилотния Sofia Game Night

Предстоят над 30 събития на 20 локации в столицата
02.11.2018 / 06:03

Любопитни факти и косплей от TGS 2018

На TGS 2018 бяха ударени редица рекорди
24.09.2018 / 10:05

Tokyo Game Show 2018 – акценти, трейлъри и геймплей клипове

Tokyo Game Show, по-известно с абревиатурата си TGS, е едно от най-големите изложения в света на гейминга
23.09.2018 / 10:55
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.