Ученици с уникална настолна игра за българската история

Според създателите ѝ играта развива логическото мислене и събужда състезателния дух, като поставя в центъра родолюбието и знанието
Ученици от столичното 19-то СУ "Елин Пелин" създадоха уникална настолна игра, в която малки и големи ще могат да се запознаят с ключови моменти от историята на България.

Младежите, под ръководството на своя класен ръководител Калин Радулов, са използвали методиката на неформалното образование, за да създадат "Цар на историята", като по този начин демонстрират, че сухите факти могат да оживеят, за да разкрият една наистина славна картина на нашето минало.

Зад внушителното заглавие "Цар на историята" се крие увлекателна настолна игра, която неусетно ще ни накара да запомним важни дати от миналото ни и то докато се забавляваме в семейна среда или сред приятели. Битката при Ахелой е след покръстването на българите, нали? Но със сигурност е и преди цар Петър да започне гонения срещу богомилите? А дали е преди, или след обявяването на Велики Преслав за българска столица? В "Цар на историята" това са въпроси, които често ще си задавате, когато дойде вашият ред. Има само една цел – да бъдете първият играч, който изиграе всичките си карти вярно.

Според създателите ѝ играта стимулира интереса към българската история, развива логическото мислене и събужда състезателния дух, но най-важното – поставя в центъра на своята мисия родолюбието и знанието.


Ученици с уникална настолна игра за българската история

"Цар на историята" може да бъде играна от всекиго – от деца, които тепърва откриват българското история, до професионални историци. Никой не е застрахован от загуба, защото всяка една от 130-те карти може да обърне развоя на играта във всеки момент.
още по темата

Google Classroom с нови опции в помощ на учителите

Вече няма да можете да седите на най-задния чин и да се криете.
10.10.2018 / 10:52
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.