Продадоха карта от Magic: The Gathering за 87 000 долара

Само 1100 копия са били отпечатани от рядката карта
Рядка карта Black Lotus от оригиналното издание на играта Magic: The Gathering беше продадена миналата седмица в eBay търг за 87 672 долара. Доста пари за парче хартия! В популярната игра има три издания на Black Lotus: Alpha, Beta и Unlimited. Alpha се състои от 295 карти с черна рамка, Beta добавя още седем и оправя някои грешки от предишния сет, а Unlimited е ново издание на Beta с бели рамки. Всеки от тези сетове е отпечатан през 1993-а година, а картата Black Lotus присъства във всеки един сет.

Какво прави тази карта толкова скъпа? За разлика от Unlimited изданието, от което се намират доста подобни карти, предходните две издания имат общо 1100 отпечатани Black Lotus. Това прави картата много рядка и с изключителна колекционерска стойност в средите, в които това има значение, разбира се.

Продадоха карта от Magic: The Gathering за 87 000 долара

Друг фактор за високата цена е, че Becket, които поставят рейтинг на всички колекционерски продукти, са дали оценка 9,5 от 10 на тази карта. Състоянието на въпросното копие също е било почти неразличимо от ново, което допринася за цената. Ако случайно ви се намира една от тези карти, бягайте към eBay - ще изкарате пари за Tesla Model S например.
още по темата

Battle Royale игрите, които ще се появат до края на годината

Миналата година Battle Royale жанра експлоадира благодарение на PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG)
28.07.2018 / 08:00

Десетте най-горещи игри на лято 2018 (част първа)

В гейм индустрията мъртви периоди вече няма
26.07.2018 / 05:35
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.