Bethesda съди мобилната игра Westworld

Преди време писахме за мобилната игра Westworld по едноименния сериал на HBO - сега тя вече е факт, но нещата съвсем не са безпроблемни за създателите Behavior Interactive и Warner Bros. Преди броени дни Bethesda - студиото зад Fallour, Elder Scrolls и много други култови заглавия - заведе дело за нарушаване на авторски права срещу играта. Обвинението е, че Westworld копира излязлата преди време собствена мобилна игра на Bethesda - Fallout Shelter. Компанията цитира многобройни ревюта, които отбелязват сходствата между двете игри, както и посочва елементи от геймплея и визията, които на практика не се различават между двете заглавия.

"Работейки със същия компютърен код, използван от Fallout Shelter, Westworld има същия или силно сходен гейм дизайн, арт стил, анимации, функциналности и други елементи от геймлея като Fallout Shelter, чиито права са притежавани от Bethesda", гласи официалното становище на компанията.

Фактът, че Bethesda е работила с Behavior за създаването на Fallout Shelter, допълнително утежнява ситуацията. В договора между двете страни изрично пише, че всички използвани инструменти и данни са собственост на Bethesda. 

Това далеч не е първото дело, което компанията завежда - преди време тя съди Mojang за създаването на играта Scrolls, която според Bethesda, е прекалено сходна с Elder Scrolls. Заглавието беше оставено в продажба, но беше постигнато споразумение да не бъдат създавани продължения на Scrolls. Настоящият иск е Warner Bros. да премахне играта Westworld от всякакво разпространение и да спре поддръжката и. 

още по темата

Westworld се завръща през 2020-а година за сезон 3

След финала на Game of Thrones, HBO ще разчитат на изкуствен интелект и етични дилеми
20.05.2019 / 02:20

Бъг в играта Fallout 76 изключи ядреното оръжие по празниците

Според Bethesda пач за този проблем трябва да се появи още днес
03.01.2019 / 12:14

The Elder Scrolls: Legends няма да се появи за PS4?

Политиката на Sony за забрана на междуплатформения гейминг може да лиши собствениците на PS4 от новото заглавие
13.08.2018 / 02:09
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.