Xbox One ще поддържа 120Hz монитори

Ще се превърне ли конзолата в гейминг компютър?

Microsoft продължава със стратегията си да развива своята игрова конзола, Xbox One в много интересна посока. В петък компанията обяви, че възнамерява да добави поддръжка на 120-херцови монитори. Очаква се функцията да стене реалност през идните седмици, като първи ще я получат членовете на Xbox Insiders програмата, а след това и останалите потребители.

Компанията вече добави поддръжка на FreeSync технологията на AMD, както и други подобрения, предназначени да подобрят потребителското преживяване при играене на геймърски монитор, като 1440p резолюция.

FreeSync позволява елиминиране на накъсването на картината, което се получава поради различните честоти на кадрите, подавани от конзолата, и опредняването на дисплея. Технологията е разработена от AMD и присъства в нейните графични продукти, с какъвто разполага и Xbox One. 

Не е ясно дали всички One конзоли ще получат новата функционалност или тя ще бъде добавена само в по-мощните One X модели. 

Добавянето на функции, които сме свикнали да виждаме при геймърските компютри са нещо много интересно. Конзолите традиционно стоят в холовете на потребителите и са свързани с техните телевизори. Изглежда обаче от компанията отчитат желанията на потребителите да комбинират своя Xbox с геймърски монитор. Подобни неща изобщо не са фантастика, имайки предвид какво е положението с цените и наличностите на видеокартите в момента…

Да се надяваме скоро да видим поддръжка и на мишка и клавиатура.

още по темата

Патент на Sony намеква за джойстик с вграден тъчскрийн

Дебютът на новия дизайн най-вероятно ще съвпадне с представянето на Playstation 5 през 2020-а година
13.11.2018 / 10:42

Ретро гейминг с класическа конзола от Sony

NES и SNES Classis на Nintendo вече си имат конкуренция.
19.09.2018 / 05:19

Идва ли краят на игралните конзоли?

Стриймингът и нуждата от мобилност са напът да променят завинаги индустрията
14.08.2018 / 08:25
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.