Facebook отваря платформата Instant Games за всички разработчици

Създателите на игри ще имат и възможност да печелят пари от хобито си, като популяризират своите разработки, включително чрез реклами

Технологията Instant Games на Facebook не e придобила широка популярност все още (към момента има по-малко от 200 игри), но това е така, единствено защото досега тя беше в затворен тестов режим. Сега обаче компанията ѝ дава шанс да се развие, като отваря платформата за всички разработчици. Вече всеки, който поиска, може да създава уеб-базирани HTML5 игри, предназначени за употреба в Messenger или Facebook, независимо дали използвате настолен компютър или мобилно устройство. Създателите на игри ще имат и възможност да печелят пари от хобито си, като популяризират своите разработки, включително чрез реклами и кръстосани промоционални връзки.

Създателите не трябва да започват от нулата, защото Facebook вече има редица готови матрици, които са на разположение в платформата.

Очевидно този тип игри ще бъдат част от стратегията на Facebook за дълго време, а технологията Instant Games е логично продължение основната линия на социалната мрежа. Компанията публикува игри (и по-важното - реклами, които идват в комплект с тях), които са достъпни за употреба навсякъде, независимо от типа устройство, което използвате, като елиминира всякакви забавяния при зареждане, които понякога съпътстват конвенционалните игри. Това, разбира се, не означава, че продуктите, създадени с Instant Games, ще разместят пазара на конвенционални игри, но със сигурност ще станат много по-достъпни и разнообразни. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.