Google отваря своята Maps платформа за разработчиците на игри

Pokemon Go и други игри, които използват реални карти, стават все по-популярни. Има обаче една уловка: те обикновено зависят от картови рамки, които не са предназначени за игри, а това затруднява разработчиците при извличането на информацията. Google обаче не искат това да продължава и в бъдеще. Затова компанията отваря както своите данни от реално време в Maps платформата, така и предлага нов набор от софтуерни инструменти, който ще помогне на разработчиците да създават игри на база на тези данни.

Софтуерът включва инструменти за превод на картовата информация към игровия двигател Unity и такива, които помагат за създаването на игри, използвайки данните за локализация. Комбинацията превръща сградите и другите забележителности в 3D обекти, които могат да бъдат къстъмизирани. Освен това разработчиците ще могат да манипулират тези обекти, така че да ги впишат в конкретната игра. Всеки реален хотел например, може да бъде превърнат в гостоприемница.

Ще мине време обаче преди да се появят игри, базирани на тези рамки. Подобно на комплектите за добавена реалност като ARKit и ARCore, масовото предлагане на подобни игри изисква на първо място разработчиците да напишат кода за тях.

още по темата

Google знае къде сте дори ако деактивирате Location History

Чували ли сте за опцията Web & App Activity?
14.08.2018 / 10:17

С новите си условия Here конкурира Google Maps

Последните промени, въведени от Google, засегнаха много разработчици на малки уебсайтове.
06.08.2018 / 04:20
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.