Sony заби поредния пирон в ковчега на PS3 и Vita, след като производството на първата конзола приключи миналата година. От март 2019-а Instant Game Collection предложенията за абонатите на PlaystationPlus услугата няма да включват игри за PlayStation 3 или Vita. Тази промяна няма да засегне игри, които потребителите са свалили до тази дата.

Като заговорихме за безплатни игри в PlayStation Plus, ясни са и мартенските заглавия - сред които е брутално сложното RPG Bloodborn, ексклузивно за PS4. Ако ви се вижда много сложно, другата безплатна игра е комичната и доста красива Ratchet & Clank reboot. Сред заглавията за PS3 са Legend of Kay, Mighty No. 9Claire: Extended Cut и Bombing Busters.

Прекратяването на безплатни заглавия за PS3 и Vita идва напълно логично от Sony, след като компанията на практика погреба тези две конзоли. Крайният резултат обаче е по-малко добавена стойност за абонатите на PlayStation Plus, които няма да бъдат доволни и най-вероятно ще поискат намаляване на цената на услугата. Дали Sony ще ги чуе, ще разберем през март догодина.