Google работи върху услуга, която ще позволи играене на тежки игри на всеки компютър

Обработката на графиката ще се извършва на сървъри, а потребителите ще получават красиви изображения, без да са им необходими мощни машини.

Google работи върху нова геймърска поточна услуга, достъпът до която ще се осъществява на aбонаментен принцип. Според източници в Мрежата тя ще се казва Yeti. 

Услугата не трябва да се бърка с Twitch, която е предназначена са стрийминг от страна на геймъра, а нещо в стила на nVidia GeForce Now. Т.е. обработката на графиката и други изчисления ще се извършват на сървъри на компанията, а играчът ще получава готовата картина по интернет.

Не е изключено, че за трансмитиране на игри по Мрежата на телевизори и монитори ще се използват специални устройства от семейството на Chromecast. Възможно е също Google да разработва и своя игрова конзола. Според източници и двата варианта са след разглежданите.

Ако Google успее да реализира този проект, то тя ще се намести на нов (за нея) и доста “вкусен” пазара. Според анализатори обемът на пазара на видеоигри е достигнал 109 млрд. долара през 2017 г.

още по темата

Най-добрите 240HZ гейминг монитори

Независимо дали се занимавате с гейминг професионално или вашето нещо е да играете онлайн
22.10.2018 / 10:13
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.