BioWare наля още хора към проекта Anthem

Феновете на Mass Effect и Dragon Age поредиците познават добре BioWare и макар мненията да са поляризирани, никой не остава безразличен към разработчика. Въпреки разочарованието, което беше Mass Effect: Andromeda, Bio искат да се завърнат с гръм и трясък с първата изцяло нова игра от осем години насам - проект Anthem. 

Играта е в разработка още от 2012-а година - първо под командата на Кейси Хъдзън - оговорен за Mass Effect поредицата, преди да напусне през 2014-а и да се завърне миналата година като шеф на BioWare. През последните няколко месеца обаче компанията е изцяло концентрирана върху работата по Anthem и кадри от други проекти се изтеглят, за да работят по играта.

Единствените малки екипи, които не се занимават с новата игра, поддържат Star Wars: The Old Republic и сглобяват новия Dragon Age, който между другото ще бъде Live игра - тоест ще се развива динамично и безкрайно по основната сюжетна линия, по аналог с MMORPG заглавията. Все още не е ясно дали играта ще е мулти или сингъл плейър. 

Anthem от своя страна трябва да бъде това, което всички фенове на Mass Effect искаха, но не получиха. Възможност за кооперативна игра. Единичните мисии в ME: Andromeda бяха толкова нескопосан опит за мултиплейър, че никой дори не го споменава. Anthem от своя страна ще бъде Mass Effect в онлайн мултиплейър вариант, плюс екзокостюми в стил мек. От трейлъра се вижда, че много от визуалните елементи са взаимствани от ME: Andromeda, което не е лошо, имайки предвид, че това беше един от малкото плюсове на играта.

Anthem първоначално трябваше да излезе през есента на 2018-а година, но проблеми с разарботката (отново този Frostbite енджин, от който студиото не се отказва) отложиха заглавието за началото на 2019-а. Надяваме се само Anthem да не последва съдбата на Andromeda.

още по темата

Anthem няма да има романтични отношения между героите

Диалоговите опции за романс между различни персонажи, с които BioWare са известни, няма да присъстват в Anthem
18.07.2018 / 10:05
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.