Pokemon GO е предизвикала над 100 000 пътни произшествия

Феноменът Pokemon GO вече не е толкова популярен, макар че наскоро Niantec се опита да направи най-големия лов на виртуални чудовища, като целта беше 3 милиарда хванати покемона. Въпреки това, играта носи след себе си една доста черна статистика - двама професора от Университета Пърдю са опитали да изследват влиянието на Pokemon GO върху инцидентите по пътищата, като са систематизирали данни от една област в Индиана. Резултатите, както можете да се досетите от заглавието, никак не са положителни.

Разбира се, няма как всички инциденти да бъдат пряко свързани с популярната игра, но изследването на Мара Фачио и Джон Макконел е посветено генерално на разсейването на хората, причинено от мобилните им устройства. Самият научният труд се казва "Смърт от Pokemon GO" - доста мрачно име. Двамата учени са събрали информация за инцидентите межди март 2015-а и ноември 2016-а година. Pokemon GO се появи на пазара през юли 2016-а и набра над 100 милиона изтегляния до края на месеца. През този период пътните произшествия в САЩ са се увеличили, но интересно е, че около Pokestop точките е имало с 26,5% повече инциденти.

Ако трябва да обобщим резултатите от изследването, то Pokemon GO е причинила само в Индиана щети за над 500 000 долара, 31 наранявания, два смъртни случая. Учените отбелязват, че инцидентните намаляват пропорционално на намаляващия брой на активни играчи, което също е доста показателно. Ако някои от вас все още продължават да ловят електронни чудовища, съветваме ви да се оглеждате добре и да не го правите, докато сте зад волана.


още по темата

Кръстиха мутирал австралийски опосум Pikachu

Рядка генетична мутация му дава ярък златист цвят и е причина за необичайното име
03.12.2018 / 03:58

Samsung и Niantic работят върху Harry Potter игра

Писалката S-Pen ще се превърне в магическа пръчка с това AR заглавие
28.11.2018 / 04:14
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.